Ρωσία

Krasukha-4: Αυτό είναι το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου του Πούτιν που θα σταματήσει τα Ισραηλινά F-16 και F-35 (βίντεο)


Το σύστημα ηλεκτρονικού πόλεμο Krasukha-4 με το οποίο η Ρωσία του Πούτιν σκοπεύει να σταματήσει τις επιδρομές των Ισραηλινών μαχητικών F-16 και F-35 έφτασε στην αεροπορική βάση Khmeimim στη Λαττάκεια της Συρία την Τρίτη, μία μέρα μετά από την σχετική ανακοίνωση του Ρώσου Υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ενώ τις επόμενες μέρες θα αρχίσουν να καταφθάνουν και τα εξελιγμένα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας S-300 τα οποία θα δωθούν στις Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις.

Μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους IL-20 από την αεράμυνα της Συρίας την περασμένη εβδομάδα, κατά την διάρκεια προσπάθειας απόκρουσης μιας ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής, η Μόσχα δήλωσε ότι θα δώσει στη Συρία το προηγμένο σύστημα πυραύλων S-300, καθώς και τεχνολογία παρεμβολής ραντάρ και άλλων ηλεκτρονικών συστημάτων.

Το Krasukha-4 είναι μια κινητή πλατφόρμα συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου ικανό να εξουδετερώνει εχθρικούς κατασκοπευτικούς δορυφόρους χαμηλής τροχιάς, μη-επανδρωμένα αεροσκάφη (Drones), επίγεια και εναέρια ηλεκτρονικά συστήματα, όπως τα ραντάρ, τα δορυφορικά συστήματα πλοήγησης και τα συστήματα επικοινωνίας και ελέγχου των εχθρικών αεροσκαφών, καθώς και κατευθυνόμενα βλήματα και πυραύλους. Μάλιστα λέγεται ότι το Krasukha-4, έχει την δυνατότητα όχι μόνο να παρεμποδίζει τα εχθρικά ηλεκτρονικά συστήματα σε αποστάσεις έως και 300χλμ, αλλά και να προκαλεί μόνιμες βλάβες σε αυτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύστημα Krasukha-4 δεν είναι καν το πιο εξελιγμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου που υπάρχει στο οπλοστάσιο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ρωσικός εξοπλισμός ηλεκτρονικού πολέμου, μαζί με τις 4 έως 8 συστοιχίες S-300 που σκοπεύει να στείλει η Ρωσία στη Συρία θα δημιουργήσουν έναν προστατευτικό "ραδιοηλεκτρικό" και πυραυλικό θόλο σε μια ακτίνα εκατοντάδων χιλιομέτρων πάνω από τη Συρία και κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου, με σκοπό να παρεμποδίσει τις αεροπορικές επιδρομές των Ισραηλινών εντός της Συρίας ή τουλάχιστον να αυξήσει δραματικά το κόστος και την επικινδυνότητα αυτών.

Τόσο το Ισραήλ, όσο και οι ΗΠΑ έχουν εστιάσει τις αντιδράσεις τους κυρίως στην παράδοση των S-300 στη Συρία, με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον να δηλώνει ότι η παράδοση των S-300 στη Συρία θα αποτελέσουν ένα μεγάλο λάθος και μια μεγάλη κλιμάκωση από την πλευρά της Ρωσίας και τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου να δηλώνει ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον στόχων του Ιράν και της Χεζμπολάχ στην Συριακή επικράτεια.

Αμφότεροι ΗΠΑ και Ισραήλ φαίνεται να υποτιμούν την σημασία του ρωσικού συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου που θα κληθεί να αντιμετωπίσουν οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις από εδώ και στο εξής. Ο Ισραηλινός Στρατός δεν έχει αναφερθεί σχεδόν καθόλου στον επικείμενο ηλεκτρονικό πόλεμο με την Ρωσία.

Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-300.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Τελ-α-βιβ γνωρίζουν το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Krasukha-4, όμως δεν το έχουν αντιμετωπίσει ποτέ σε μάχη, σε αντίθεση με τους αμερικανούς που έχουν δει από πρώτο χέρι τις δυνατότητες του σε διάφορα σημεία του πλανήτη και κυρίως στην Ανατολική Ουκρανία.
https://www.youtube.com/embed/N3HHLUMnSnw

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ