Κόσμος

H προδοσία ολοκληρώνεται - Η σημαία των Σκοπίων θα «ανεμίζει» στις Ελληνικές θάλασσες - Ζάεφ: «Θα χρησιμοποιούμε το λιμάνι της Θεσ/νίκης»

Το χειρότερο σενάριο παίρνει σάρκα και οστά πλέον. Η Συμφωνία των Πρεσπών παραχωρεί προνόμια και δικαιώματα στους Σκοπιανούς, που δεν θα φαντάζονταν ποτέ.

Και αυτά υλοποιούνται λόγω της υπογραφής του Α. Τσίπρα και του Ν. Κοτζιά. Ευθύνη μεγάλη βέβαια έχει και ο Π. Καμμένος. Εμμέσως με την στάση του άφησε να εξελιχθεί η μεγαλύτερη τραγωδία του σύγχρονου Ελληνισμού.

Στην περίφημη Συμφωνία, οι Σκοπιανοί θα έχουν δικαιώμα πλέον το δικαίωμα να μπαίνουν στα Ελληνικά νερά, κυρίως της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.

Αυτό εξάλλου προβλέπεται και από τις συμβάσεις. Το άρθρο 13 της Συμφωνίας των Πρεσπών για τα περίκλειστα κράτη είναι ξεκάθαρο:

«Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γεγονός ότι το δεύτερο συμβαλλόμενο μέρος, τα Σκόπια, είναι περίκλειστο κράτος, τα συμβαλλόμενα μέρη θα καθοδηγούνται από τις σχετικές προβλέψεις της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας».

Με λίγα λόγια, χουν δικαίωμα να αποκτήσουν πρόσβαση στην θάλασσα, αφού όμως προηγουμένως καθοριστεί η ελληνική ΑΟΖ.

Ετσι οι Σκοπιανοί θα μπορούν να φτιάξουν εμπορικό στόλο, να καθιερώσουν ναυτική σημαία, ενώ θα έχουν προνόμια σε μεταφορές και τελωνεία.

Εξάλλου ο Ζ. Ζάεφ το ομολόγησε πριν λίγες ώρες όπως θα δείτε και στο βίντεο-ντοκουμέντο που ακολουθεί.

«Θα μπορούμε να έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης»

Δείτε από το 27:42 και μετά:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1758&v=PnDFwSR8sX8

Την ίδια στιγμή, η Ένωση παιδιών προσφύγων από την Ελλάδα καλεί για ‘ναι’ στο δημοψήφισμα. Για όλους όσοι δεν γνωρίζουν, είναι οι απόγονοι των ηττημένων κομμουνιστών που κατέφυγαν στα Σκόπια.

Τι ανακοίνωσαν:

Η Ένωση 'Μακεδόνων' από το τμήμα της Μακεδονίας του Αιγαίου, «Λαχτάρα για το Νότο», που ενώνει διάφορους συλλόγους, υποστηρίζει το επερχόμενο δημοψήφισμα και καλεί όλους να βγουν και να πάνε να ψηφίσουν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τους απογόνους μας και τις μελλοντικές γενιές».

«Πιστεύουμε ότι η Συμφωνία μεταξύ της ‘Μακεδονίας’ και της Ελλάδας, ειδικά το άρθρο 7, εγγυάται τη μακεδονική ταυτότητα, τη μακεδονική γλώσσα, τον μακεδονικό λαό, τον πολιτισμό, την ιστορία και την παράδοση, κάτι που στις προηγούμενες δεκαετίες οι ελληνικές αρχές αμφισβητούσαν λέγοντας ότι δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα, μακεδονικό έθνος και μακεδονικός πολιτισμός», δήλωσε η Ευγενία Νκολόφσκι, πρόεδρος του Συλλόγου Παιδιών Προσφύγων και Απογόνων του «Λαχτάρα για το Νότο» και συντονίστρια όλων των ενώσεων στο επίπεδο της 'Μακεδονίας', αλλά και για τους 'Μακεδόνες' του τμήματος του Αιγαίου.

Η ίδια αναφέρει ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ως μελλοντικό μέλος της Ευρωπαϊκής Οικογένειας, θα συμμετέχει και να παρέχει νομική προστασία για τη διεθνή εφαρμογή των δικαιωμάτων των πολιτών μας, αναφέρει το echedoros.

«Από την άποψη αυτή, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διασφαλισθεί η ίση μεταχείριση κατά τη άσκηση των δικαιωμάτων που εξακολουθούν να ισχύουν στην Ελλάδα με αντιδημοκρατικό τρόπο.

Με το δημοψήφισμα, όμως, ανοίγουμε την ευκαιρία για τα πολιτικά μας δικαιώματα δεκαετιών να εισέλθουν σε μια κανονική ευρωπαϊκή διαδικασία και να εγκατασταθούν σύμφωνα με τα διεθνή νομικά πρότυπα.

Ως εκ τούτου, η υποστήριξη του δημοψηφίσματος είναι μια ιστορική καμπή στην αντιμετώπιση όλων των ιστορικών και εθνικιστικών τάσεων να συνειδητοποιήσουν τα αναφαίρετα δικαιώματα που διακηρύσσονται στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», λέει η Νικολόφσκι.

Η Ευγενία Νικολόφσκι είναι συντονίστρια Συνδέσμων Προσφύγων Παιδιών από όλες τις ενώσεις της ‘Μακεδονίας’, ήτοι : Στιπ, Στρώμνιτσα, Ράντοβιτς, Σβέτι Νικόλα, Μπίτολα και Οχρίδα, σύμφωνα με την TV1.

Βέβαια δίνουμε και λαβή για σχόλια στους Σκοπιανούς. Οι δηλώσεις που ακολουθούν από τον κ. Κουτσούμπα είναι τραγικές. Τέτοια ακούνε οι γείτονες και πανηγυρίζουν.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=46&v=0-cMPqmFDJ4

Τα σχόλια δικά σας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ