Ένοπλες Συρράξεις

«H δολοφονία Ζαχαρτσένκο δεν θα ξεχαστεί»: Σχέδιο «Κριμαία» ετοιμάζει η Μόσχα - Πληροφορίες για πυροβολισμούς προς θέσεις Ουκρανικών δυνάμεων στο Ντονέτσκ

 

Σφοδρότατη αλλά καλά μελετημένη θα είναι η αντίδραση από το Κρεμλίνο για την εν ψυχρώ δολοφονία από εκπαιδευμένους εκτελεστές, του ηγέτη των Ρωσόφωνων Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, επιταχύνοντας τις εξελίξεις με σχέδιο ένωσης της Α.Ουκρανίας με την Ρωσία, αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.  

Οι ρωσικές υβριδικές αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις από ότι «διαρρέεται», θα είναι παρόμοιες με αυτές της προσάρτησης της Κριμαίας στην Ρωσία από την Ουκρανία το 2014.

Αυτό που είναι επιβεβαιωμένο είναι η μεγάλη οργή που διακατέχει τους Ρώσους αξιωματούχους  για την άνανδρη δολοφονία Ζαχαρτσένκο με την βοήθεια αμερικανικών υπηρεσιών, όπως πιστεύουν οι ίδιοι.

Το σενάριο της "προσάρτησης" της Α.Ουκρανίας είναι πολύ πιθανό, ενώ οι αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ διαβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσουν τη «μάχη» για την προσάρτηση της περιοχής από την Ρωσία, στα πρότυπα της Κριμαίας.

 «Η εξωτερική μας πολιτική παραμένει αμετάβλητη. Στόχος είναι η ενοποίηση με τη Ρωσική Ομοσπονδία» ξεκαθάρισε ο γραμματέας της δημοκρατίας  Τραπεζνίκοφ, σε γραπτή του δήλωση.

Οι Φιλορώσοι αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως «τρομοκρατικό», ενώ αρκετοί ύποπτοι έχουν ήδη ομολογήσει ότι η επίθεση ενορχηστρώθηκε από την Ουκρανία.

Μετά τη χθεσινή επίθεση, οι αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας έχουν προχωρήσει στην αυστηροποίηση των μέτρων ασφαλείας, επεκτείνοντας κατά δύο ώρες την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφερόμενος στον θάνατο του Ζαχαρτσένκο, έκανε λόγο για μία «άθλια δολοφονία» από αυτούς που προτιμούν «τον δρόμο της τρομοκρατίας» για να βρουν μία ειρηνική λύση στη τετραετή σύγκρουση της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας της Ρωσίας FSB, και νυν βουλευτής Νικολάι Κοβάλοφ, πιστεύει ότι η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) (σε συνεργασία με τις ΗΠΑ)  βρίσκεται πίσω από την επαγγελματική δολοφονία του ηγέτη της Λαϊκής δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR), Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο.

"Η σημερινή Ουκρανία βλέπει την ένοπλη τρομοκρατία ως έναν αποτελεσματικό τρόπο για να ασκήσει πίεση  με στόχο  να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους της", δήλωσε ο Kovalyov, ο οποίος είναι επίσης μέλος της πανίσχυρης επιτροπής ασφάλειας της Κρατικής Δούμας, στο Ρωσικό κοινοβούλιο.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η έκρηξη, η οποία άφησε δύο νεκρούς και εννέα τραυματίες, "οργανώθηκε από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, από το κράτος που σήμερα ονομάζεται Ουκρανία με ξένη βοήθεια ".

Ρώσος εμπειρογνώμονας δεν αποκλείει το γεγονός ότι ο Πόροσενκο θα χρησιμοποιήσει τη δολοφονία του Ζαχάρτσενκο για να εντείνει τη συζήτηση σχετικά με την αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στο Ντονένσκ. Ωστόσο, περιέγραψε τα σχέδια μιας ειρηνευτικής αποστολής στην περιοχή ως "μη ρεαλιστικά".

Υποστήριξη επίσης έρχεται και από τους Ρώσους της Κριμαίας οι οποίοι έχουν νιώσει στο πετσί τους τις πρακτικές του Κιέβου.

«Οι κάτοικοι της Κριμαίας θα υποστηρίξουν την αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία στην προσπάθειά της να μείνει ελεύθερη», δήλωσε στον TASS ο αναπληρωτής πρόεδρος του περιφερειακού κοινοβουλίου της Κριμαίας.

«Πιστεύω ότι η δολοφονία του επικεφαλής της περιοχής  DPR Alexander Zakharchenko δεν θα λυγίσει  τη βούληση των κατοίκων του Ντονένσκ . Οι στόχοι του ηγέτη τους , για τους οποίους έζησε και δούλεψε, θα τεθούν σε εφαρμογή ανεξάρτητα από αυτό το περιστατικό», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας Γέιμιμ Φικς.

«Εμείς, από την πλευρά μας, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να στηρίξουμε την αποφασιστικότητά τους να είμαστε ελεύθεροι με την ευρεία έννοια της ανθρώπινης ελευθερίας», κατέληξε ο ίδιος.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας με τίτλο (Εισβολή ΝΑΤΟ στην Α.Ουκρανία: «Οι Ρώσοι θα πεθάνουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες»), είχαμε επισημάνει ότι το ΝΑΤΟ σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αλλά με χιλιάδες αποχρώσες ενδείξεις ετοιμάζεται να εισβάλει στην Α.Ουκρανία εδώ και μεγάλο διάστημα,  με σκοπό να πιέσει την Ρωσία «μέχρι εκεί που δεν παίρνει».

Ο λόγος αφορά την πλήρη ενεργοποίηση των πολλών και «σκοτεινών κύκλων στις ΗΠΑ, οι οποίοι επιδιώκουν την μετωπική σύγκρουση με την Ρωσία του Πούτιν…τώρα, ειδικά μετά το αμερικανικό φιάσκο στην Συρία.

Σε ιστοσελίδα μη κυβερνητικής δεξαμενής σκέψης των ΗΠΑ που ασχολείται  στον τομέα των διεθνών σχέσεων καθώς και στην παροχή υπηρεσιών στο  ΝΑΤΟ, δημοσιεύθηκε άρθρο το οποίο απειλεί ξεκάθαρα τα ρωσικά  στρατεύματα τα οποία θα επιδιώξουν να σώσουν τους ομοεθνείς τους στην ανατολική Ουκρανία…από τι  όμως ;

Σαφώς και δεν πρόκειται για μια απλή ΜΚΟ, αλλά για το βαθύ αμερικανικό κράτος της νέας τάξης που είδε ότι χάνει τον πόλεμο στην Συρία και σε ΕΕ και τώρα ξαναβάζει «φωτιά» στην Ουκρανία εμπλέκοντας και την ΕΕ.

Το άρθρο προϋποθέτει ότι η Ρωσία θα είναι αρκετά ικανή να αποστείλει δυνάμεις για την κατάληψη της Ουκρανίας, αλλά τονίζεται ότι οι απώλειες θα είναι τεράστιες, «όχι μόνο για τους Ουκρανούς, οι οποίοι θα πεθαίνουν κατά  εκατοντάδες χιλιάδες, αλλά και για τους Ρώσους οι οποίοι επίσης θα πεθαίνουν  κατά εκατοντάδες χιλιάδες».

Με βάση διάφορες αξιολογήσεις Αμερικανών στρατιωτικών ειδικών,  η Ρωσία θα πρέπει να ακολουθήσει τα ακόλουθα επίπεδα μετά την όξυνση της έντασης και την κατάληψη της ανατολικής Ουκρανίας από  το ΝΑΤΟ.

«Να προελάσει προς την περιοχή Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ μόνη της, με δύναμη γύρω στους 26000  στρατιώτες και εκατοντάδες άρματα μάχης. Σκοπός η δημιουργία «διαδρόμου» από την Κριμαία στην Υπερδνειστερία με ταυτόχρονη επίθεση και στην περιφέρεια της  Οδησσού η οποία θα σήμαινε αυτομάτως απαίτηση περίπου 46 χιλιάδων στρατιωτών.

Η κατοχή των επτά νοτιο-ανατολικών περιοχών  θα απαιτήσει 117 000  στρατιώτες (26.000  για τις περιφέρειες Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ και 91.000 για τις άλλες) και 133.000 για όλες τις υπόλοιπες περιοχές). Αν η Ρωσία αποφασίσει να κατακτήσει το σύνολο της Ουκρανίας, θα απαιτηθούν 548.000 στρατιώτες ή ένα σύνολο 667.000 στρατιωτών. Μόνο η περιοχή του Κιέβου θα απαιτήσει 90 χιλιάδες στρατιώτες κατοχής», σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές των ΗΠΑ.

 

https://youtu.be/hr87ADD6xsE?t=1

https://youtu.be/xfjNu50PDCA?t=1

https://youtu.be/Ga4ndkMCaaQ?t=2

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ