Οικονομία

FT: Η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου – Πώς οι «millennials» διαδέχονται τους «baby-boomers»

Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση σχετικά με τη φύση του αμερικανικού πλούτου φιλοξενούν οι Financial Times.

Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα, που βασίστηκε σε ανάλυση της ιδιωτικής τράπεζας US Trust, ένα ενεργητικό ύψους 12 τρισεκατομμυρίων δολαρίων την επόμενη δεκαετία αναμένεται να αλλάξει χέρια.

Όπως μεταδίδουν οι FT, τα χρήματα αυτά αναμένεται να περάσουν από τους «baby-boomers,» στους κληρονόμους τους!

Ο οικονομικός συντάκτης θεωρεί την εξέλιξη εντυπωσιακή καθώς όπως εξηγεί, θα πρόκειται για την πιο ευρεία μεταφορά πλούτου στην ιστορία.

Σε «νούμερα» το συνολικό αυτό κεφάλαιο αντιστοιχεί στα δυο τρίτα του αμερικανικού ΑΕΠ.

Αντίστοιχη ανάλυση της Deloitte κατέδειξε πως την επόμενη 15ετία «σχεδόν 24 τρισεκατομμύρια θα μεταβιβαστούν σε κληρονομιές (μετά από φόρους και αγαθοεργίες), αντανακλώντας μεταβιβάσεις περιουσίας μεταξύ συζύγων και γενεών».

Το ερώτημα που εγείρεται είναι πώς αυτή η νέα γενιά κληρονόμων θα διαχειριστούν αυτή την περιουσία;

Μέσω ιστορικών αναλύσεων η US Trust εκφράζει αμφιβολίες για το κατά πόσο η νέα γενιά των «millennials» θα λειτουργήσει με βάση τους οικονομικούς ορισμούς του κέρδους. Όπως εκτιμά το 75% των millennials «λαμβάνει υπόψη τον κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο από τις εταιρείες στις οποίες τοποθετείται κατά τη διαδικασία λήψης απόφασης». Τα 2/3 «βλέπουν τις επενδυτικές τους αποφάσεις ως τρόπο να εκφράσουν τις κοινωνικές, πολιτικές και περιβαλλοντικές αξίες τους».

Σύμφωνα με τη Morgan Stanley «οι millennials είναι διπλάσια πιθανό να επενδύσουν σε μια μετοχή ή ένα fund αν η κοινωνική υπευθυνότητα είναι μέρος της διαδικασίας παραγωγής αξίας».

Τέλος σε έκθεσή της η Fidelity εκτιμά πως «η πλειονότητα των εύπορων millennials (77%) και των δωρητών της Generation X υπέδειξαν ότι έχουν κάνει κάποιας μορφής επένδυση ‘κοινωνικού αντίκτυπου’, όπως να τοποθετηθούν σε μια εισηγμένη επιχείρηση με καλές κοινωνικές και περιβαλλοντικές πρακτικές».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ