Αθλητισμός

Europa League, Ολυμπιακός-Μπέτις: Από το ερυθρόλευκο κάστρο δεν περνάει κανείς

Στην Ελλάδα μετρά τρεις νίκες σε ισάριθμούς αγώνες, στην Ευρώπη έχει τρεις νίκες και μία ισοπαλία (στην έδρα της Μπέρνλι) έχοντας ένα ονειρεμένο ξεκίνημα που δημιούργησε ξανά μεγάλες προσδοκίες στον κόσμο…

Κι αυτό που θέλει σήμερα το βράδυ ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων του στους ομίλους του Europa League είναι να πιστοποιήσει τις μεγάλες αγωνιστικές του δυνατότητες, αλλά και να πάρει το προβάδισμα από την Μπέτις που στα χαρτιά τουλάχιστον φαντάζει ως άμεσος ανταγωνιστής του (αν υποθέσουμε ότι η Μίλαν είναι το φαβορί για την πρώτη θέση).

Για τον Ολυμπιακού του Πέδρο Μαρτίνς το σημερινό ματς είναι ένα ακόμη τεστ αξιοπιστίας καθώς σαφέστατα η Μπέτις είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχουν βρει μέχρι στιγμής στο διάβα τους, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν μέσα στο «Γ.Καραϊσκάκης» έχουν υποκλιθεί πολύ μεγαλύτερα ονόματα από την σημερινή του αντίπαλο.

Γενικά ο Ολυμπιακός κόντρα σε Ισπανικές ομάδες τα πάει μια χαρά στο γήπεδο του, όπου σε σύνολο 15 αγώνων έχει μόλις 2 ήττες (από Βαλένθια και Λεβάντε), 6 νίκες και 7 ισοπαλίες (με ομάδες όπως η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και η Ατλέτικο!).

Ο Πέδρο Μαρτίνς προανήγγειλε φρεσκάρισμα της ενδεκάδα, αφήνοντας ανοικτό ακόμη και για 4 αλλαγές συγκριτικά με το σχήμα που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του μέχρι σήμερα, αλλά όπως φάνηκε και στις τελευταίες δοκιμές του δεν είναι ακόμη σίγουρο ποιες θα είναι αυτές.

Δεδομένα οι Τοροσίδης, Μεριά είναι υποψήφιοι για τις θέσεις των Ομάρ, Μιράντα, ο Νάτχο αντί του Μπουχαλάκη κι από κει πέρα Φετφατζίδης και Χασάν διεκδικούν τις θέσεις των Χριστοδουλόπουλου, Γκερέρο.

Μοναδική απώλεια για τους Ισπανούς ο, συμπαίκτης του Ποντένσε μέχρι πέρσι στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Γουίλιαμ Καρβάλιο.

Οι πιθανές ενδεκάδες:
Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Τοροσίδης (Ομάρ), Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Νάτχο (Μπουχαλάκης), Καμαρά, Φορτούνης, Φετφατζίδης (Χριστοδουλόπουλος), Ποντένσε, Γκερέρο.
Μπέτις: Λόπες, Μπάρτρα, Σίντνεϊ, Μαντί, Μπαραγκάν, Ζούνιορ Φίρμπο, Χάβι Γκαρθία, Κανάλες, Χοακίν, Λο Σέλσο, Σέχρχιο Λεόν.
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Πολωνός Ντάνιελ Στεφάνσκι. Βοηθοί του: Μάρτσιν Μπόνιεκ και Νταβίντ Ιγκόρ Γκόλιες. Επιπρόσθετοι: Μπαρτόζ Φρανκόφσκι και Ζμπόγκνιεφ Ντομπρίνιν. Τέταρτος: Κριστόφ Μίρμους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ