Κόσμος

Στήνεται προβοκάτσια εισβολής στη Συρία: Ανέβηκε το σκηνοθετημένο βίντεο «χημικής επίθεσης» από τα Λευκά Κράνη - Έρχονται εξελίξεις

Στην αποκαλυπτική δημοσίευση σκηνοθετημένου βίντεο «χημικής επίθεσης», το οποίο φέρεται να δημιούργησε η οργάνωση Λευκά Κράνη για να κατηγορηθεί ο συριακός στρατός, προχώρησε το Συριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, SANA.

Το κρίσιμο σημείο που θα καθορίσει τις εξελίξεις είναι το πως θα αντιδράσει η Δύση σε αυτό, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο μίας νέας επίθεσης κατά της Συρίας.

Αναμένεται να δούμε την δυτική αντίδραση και τις επικείμενες κινήσεις των δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή.

Σκηνοθετημένο βίντεο μιας χημικής επίθεσης στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας δημοσίευσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το βίντεο έχει ετοιμάσει η οργάνωση Λευκά Κράνη με σκοπό να το χρησιμοποιήσει για να κατηγορήσει τον συριακό στρατό για την επίθεση.

Το βίντεο φέρεται να δείχνει το στήσιμο ενός βίντεο χημικής επίθεσης. Το πρακτορείο SANA υποστηρίζει ότι στο βίντεο εμφανίζονται μέλη της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» να σκηνοθετούν την επίθεση προκειμένου να κατηγορηθούν οι κυβερνητικές δυνάμεις για τη χρήση χημικών όπλων.

Τα πλάνα δείχνουν ότι αρκετοί άνθρωποι δέχονται ρίψεις νερού από τους τρομοκράτες των Λευκών Κρανών για να δώσουν την εντύπωση ότι προσπαθούν να τους βοηθήσουν αφού έχουν επιτεθεί με χημικά όπλα, αναφέρει το SANA.

Το βίντεο έδειξε ότι ορισμένοι από τους ανθρώπους που έχουν ψεκαστεί με νερό σε μεταγενέστερα πλάνα παίζουν το ρόλο του παραϊατρικού προσωπικού, ενώ παράλληλα η παρουσία γυναικών και παιδιών αποδεικνύει πως δεν υπήρξε επίθεση καθώς δεν φέρουν τραύματα ή συμπτώματα.

Είναι σαφές πως το βίντεο είναι σκηνοθετημένο, καθώς ένας άντρας μεταφέρθηκε σε ένα ασθενοφόρο, αλλά στη πρώτη "σκηνή" με το πουκάμισό του κουμπωμένο και στην επόμενη ξεκούμπωτο.

Ένα άλλο ζευγάρι σκηνών δείχνει ότι ένας άνθρωπος απομακρύνει ένα παιδί με φορείο σε ένα πλάνο που εμφανίζονται ξεκάθαρα καπνοί, ενώ στην άλλη "σκηνή"  δεν υπάρχει καθόλου καπνός.

Λίγο μετά την ανάρτηση του βίντεο στο διαδίκτυο, το Youtube το διέγραψε για παραβίαση των όρων χρήσης. Ωστόσο αναρτήθηκε από πολλούς άλλους χρήστες.

ΠΡΟΣΟΧΗ - Σκληρές Εικόνες:

https://twitter.com/SEEKINGTHETRU17/status/1043241142190571520

https://www.youtube.com/watch?v=Gy-akgzvVZY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ