Ένοπλες Συρράξεις

Ισραηλινό μαχητικό χτυπήθηκε από βάση της Ταρτούς - Δέχθηκε πυρά;

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από διάφορες πηγές αναφέρουν πως ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος χτυπήθηκε από ένα πύραυλο εδάφους-αέρος που εκτοξεύθηκε από μια βάση στην πόλη της Ταρτούς κατά τους μαζικούς βομβαρδισμούς που επιτέλεσαν τα ισραηλινά μαχητικά σε στόχους σε Masyaf στη Hama και Banyas στην Tartus.

Το ισραηλινό μαχητικό έκανε αναγκαστική προσγείωση στην τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ.

Σύμφωνα με τις πληροροφορίες, ισραηλινό F-16 χτυπήθηκε από ένα πύραυλο εδάφους-αέρος που εκτοξεύθηκε από μια βάση στην πόλη της Ταρτούς στη Συρία.

Το αεροσκάφος εκτελούσε αποστολή βομβαρδισμών σε στόχους σε Masyaf στη Hama και Banyas στην Ταρτούς. Το ισραηλινό F-16 φέρεται να έχει κάνει αναγκαστική προσγείωση στην τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ.

Αναμένεται επίσημη επιβεβαίωση ή διάψευση.

https://twitter.com/coderedworm/status/1037049488651759617

https://twitter.com/SEEKINGTHETRU17/status/1037058895099953152

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1037052690549952512

Το γεγονός φέρεται να έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια των επιθέσεων κατά ιρανικών θέσεων στη Συρία από το Ισραήλ.

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε σφοδρή πυραυλική επίθεση στην περιοχή Wadi Al-‘Ayoun της επαρχίας Masyaf, σήμερα, χτυπώντας αρκετές τοποθεσίες.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή στο κοντινό Mhardeh, τουλάχιστον πέντε πύραυλοι χτύπησαν την περιοχή Wadi Al-‘Ayoun, προκαλώντας μια σειρά από ισχυρές εκρήξεις που ακουγόταν σε όλη την Hama, την ανατολική Latakia και την ανατολική Tartous.

Η πηγή δήλωσε ότι η Συριακή Αεροπορική Άμυνα προσπάθησε να αποφύγει την επίθεση. Ωστόσο, οι ισραηλινοί πύραυλοι κατάφεραν να επιτύχουν τους επιδιωκόμενους στόχους τους.

Η ίδια στρατιωτική πηγή ανέφερε πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά ως αποτέλεσμα της ισραηλινής επίθεσης στην περιοχή Masyaf του κυβερνείου της Χάμα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε ισχυρή έκρηξη από την μεγάλη παράκτια πόλη Baniyas στο Tartous Governorate.

https://twitter.com/AmichaiStein1/status/1037016854236200961

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης