ΗΠΑ

Columbia Class: Το νέο υποβρύχιο των ΗΠΑ έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα

Η κατηγορία υποβρυχίων Columbia, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία το 2028, είναι μια νέα γενιά τεχνικά προηγμένων υποβρυχίων που προορίζονται να περιπολούν ήσυχα όλο τον κόσμο για να εξασφαλίσουν τη δυνατότητα δεύτερου χτυπήματος σε περίπτωση που οι Η.Π.Α δεχθούν πυρηνική επίθεση πρώτες.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ παρουσιάζει μια νέα κατεύθυνση για τα νέα πυρηνικά υποβρύχια κατηγορίας Columbia ενώ εξετάζει πιθανές επιδιορθώσεις σε πρόσφατα προβλήματα που προέκυψαν κατά τα πρώτα στάδια κατασκευής τους με μερικούς σωλήνες των βαλλιστικών πυραύλων του υποβρυχίου.

Αυτή τη στιγμή διενεργούνται μια σειρά τεχνικών εκτιμήσεων και αναλύσεων για να προσδιοριστεί το εύρος του προβλήματος και να διερευνηθούν πιθανές λύσεις σύμφωνα με τους αξιωματούχους του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, οι οποίοι σημειώνουν ότι δεν αναμένεται καθυστέρηση ή σημαντικά προβλήματα με τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη των νέων υποβρυχίων.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο σχεδιασμός έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει ευελιξία για να υλοποιηθούν παράλληλα οι προσαρμογές και οι απαραίτητες διορθώσεις ως μέρος της διαδικασίας. Δηλαδή πρόκειται για μια σκόπιμη ενέργεια εκ μέρους του Πολεμικού Ναυτικού ώστε να αντιμετωπισθούν κίνδυνοι όπως αυτοί, με την ημερομηνία έναρξης της κατασκευής να παραμένει το 2021.

Συνεπώς, η επίσημη παραγωγή προγραμματίζεται για το 2021 ως ένα βασικό βήμα προς την κατεύθυνση μιας νέας γενιάς υποβρυχίων με πυρηνικά όπλα που θα εξυπηρετούν σε όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 2080 και ύστερα. Η κατηγορία υποβρυχίων Columbia, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία το 2028, είναι μια νέα γενιά τεχνικά προηγμένων υποβρυχίων που προορίζονται να περιπολούν ήσυχα όλο τον κόσμο για να εξασφαλίσουν τη δυνατότητα δεύτερου χτυπήματος σε περίπτωση που οι Η.Π.Α δεχθούν πυρηνική επίθεση πρώτες.

Ενώ η κατηγορία Columbia προορίζεται να αντικαταστήσει τον υπάρχοντα στόλο υποβρυχίων βαλλιστικών πυραυλικών κατηγορίας Ohio, τα νέα υποβρύχια θα περιλαμβάνουν μια νέα σειρά τεχνολογιών σε σύγκριση με την κατηγορία Ohio. Θα διαθέτουν δεκαέξι σωλήνες εκτόξευσης αντί των εικοσι-τεσσάρων της κατηγορίας Ohio, όμως τα τα νέα αυτά υποβρύχια θα είναι μεγαλύτερα κατά 2 τόνους, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Ναυτικού.

Εδώ και πολλά χρόνια, έχουν ξεκινήσει πρώιμες κατασκευές, πρωτότυπα και ερευνητικές και αναπτυξιακές εργασίες σχετικά με τις τεχνολογίες του υποβρυχίου - ιδιαίτερα με τους σωλήνες των πυραύλων. Η υπεύθυνη εταιρεία κατασκευής General Dynamics Electric Boat εργάζεται σε μια νέα διαδικασία, όπου οι βαλβίδες πυραύλων συγκολλούνται σε τεταρτημόρια προτού εισαχθούν σε μεγαλύτερες υποβρύχιες μονάδες.

Το πρόβλημα με τους σωλήνες εκτόξευσης πυραύλων, που έχει αποφασισθεί σε μεγάλο βαθμό να περιλαμβάνει μόνο έναν από τους πολλούς προμηθευτές που κατασκευάζουν τους σωλήνες, βρίσκεται σε διαδικασία επίλυσης. Μερικοί από τους σωλήνες ώστόσο, που έχουν υποστεί ζημιά, αξιολογούνται και μέχρι τότε έχει ανασταλεί η διαδικασία πράδοσης των πυραύλων.

Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει αποδεχθεί επίσημα την παράδοση των πυραύλων, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό συνεργάζεται με το Ηνωμένο Βασίλειο σε ένα κοινό πρόγραμμα που θα χρησιμοποιηθεί τόσο για τη νέα κατηγορία Columbia όσο και για τα νέα βρετανικά υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων κατηγορίας Dreadnought, τα οποία επίσης θα αξιλογηθούν στο πυραυλικό τους σύστημα ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση για τα επόμενα βήματα του αναπτυξιακού προγράμματος.

Τόσο το Πεντάγωνο όσο και το Πολεμικό Ναυτικό προσεγγίζουν αυτό το πρόγραμμα με μεγάλη προσοχή και ως ζήτημα επείγουσας ανάγκης, δεδομένης της κλιμάκωσης του σημερινού περιβάλλοντος παγκόσμιας απειλής. Ενδεικτικό είναι ότι πολλοί ανώτεροι αξιωματούχοι Υπουργείου Άμυνας, έχουν χαρακτηρίσει το πρόγραμμα Columbia ως την πρώτη προτεραιότητα σε όλες τις υπηρεσίες.

onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...