Στρατός Ξηράς

48 ώρες στην πρώτη γραμμή του Β. Έβρου - Οδοιπορικό στη μάχιμη 3η Ταξιαρχία «ΡΙΜΙΝΙ»

Oδοιπορικό του kranosgr, στη μάχιμη 3η Ταξιαρχία ''ΡΙΜΙΝΙ'', του προγεφυρώματος, της παλαιάς πόλης της Ορεστιάδας ή ''ΚΑΡΑΑΓΑΤΣ'', όπως είναι γνωστό.

Για δύο ημέρες μετά από έγκριση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, του ΓΕΕΘΑ και του Υπουργείου Έθνικής Άμυνας τους οποίους και ευχαριστούμε, επισκεφθήκαμε το βορειότερο και έναν από τους πιο μάχιμους σχηματισμούς του Ελληνικού Στρατού, την Ταξιαρχία ''ΡΙΜΙΝΙ''.

Πρόκειται για ένα σχηματισμό που βρίσκεται πραγματικά σε υψηλότατο επιχειρησιακό επίπεδο. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το πνεύμα συνεργασίας και τις άριστες ανθρώπινες σχέσεις που έχουν εμπεδωθεί, διατηρεί το ηθικό του προσωπικού της Ταξιαρχίας ακμαιότατο, γεγονός το οποίο διαπιστώσαμε ''ιδίοις όμμασι''.

Σε συνεργασία με τον εξαίρετο Διοικητή της, Ταξίαρχο Ερμόλαο Παπαστεφανή, καταγράψαμε μοναδικές εικόνες, από την εκπαιδευτική δραστηριότητα των μονάδων του σχηματισμού, τους χώρους εκπαίδευσης και διαβίωσης στελεχών και οπλιτών, ενώ μεγάλο μέρος αφιερώσαμε και στην αποτύπωση εικόνων από τους χώρους που διατίθενται για τις οικογένειες όπως τα ΣΟΑ, ο σύγχρονος βρεφονηπιακός σταθμός, το πρατήριο, η ΛΑΦ και οι ξενώνες.

Η Ταξιαρχία, όπως μας εξηγεί στο παρακάτω βίντεο ο Ίλαρχος του σχηματισμού Ευάγγελος Αναγνώστου, φέρει τιμητικά την πρόσθετη ονομασία ''ΡΙΜΙΝΙ'' από την συμμετοχή του σχηματισμού, στην απελευθέρωση της ομώνυμης Ιταλικής πόλης από τους Γερμανούς, το Σεπτέμβριο του 1944.

Το έμβλημα της Ταξιαρχίας, απεικονίζει την κεφαλή της θεάς Αθηνάς, παράσταση που χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο της III Ορεινής Ταξιαρχίας κατά τους νικηφόρους αγώνες της, με δόρυ, τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού και την τοπωνυμία «ΡΙΜΙΝΙ».

Το απόφθεγμα "ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟΝ ΟΠΛΟΝ ΑΡΕΤΗ" που ανήκει στον Έλληνα φιλόσοφο και ιστορικό Αντισθένη, και αναφέρεται στο βίο και στο έργο του φιλόσοφου Διογένη του Λαέρτιου, διακηρύσσει τη σημασία και μοναδικότητα της αρετής, ως ισχυρού εσωτερικού όπλου του ανθρώπου και του μαχητή, το οποίο κανένας εχθρός δεν μπορεί να αφαιρέσει.

Μετά από μία λαμπρή και ένδοξη πορεία μέσα στη σύγχρονη ιστορία, στις 25 Φεβρουαρίου 2002, το Στρατηγείο μεταστάθμευσε από την Ορεστιάδα στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Καβύλης.

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, η 3η Ταξιαρχία, το προσωπικό της οποίας εκπαιδεύεται συνεχώς με όλα τα διαθέσιμα όπλα και μέσα, δίνει βαρύτητα πρωτίστως στην ασφάλεια του προσωπικού της, καθώς και στη συντήρηση των μέσων που διαθέτει.

Τα επιτηρητικά φυλάκια του σχηματισμού είναι σε άριστη κατάσταση και το προσωπικό τους έτοιμο να αντιδράσει, να επιτηρήσει, να περιπολήσει και γενικότερα να εξασφαλίσει τόσο την αποτελεσματική επιτήρηση της μεθορίου, όσο και την φύλαξη της Ζώνης Ασφαλείας Προκάλυψης (ΖΑΠ).

Σε λίγες ημέρες στα πλαίσια την μεγάλης ετήσιας διακλαδικής άσκησης ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018'', θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη του σχηματισμού η νυχτερινή ΤΑΜΣ, ''ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ 2018''.

Παράλληλα η 3 Μ/Κ ΤΑΞ «ΡΙΜΙΝΙ», στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων του Στρατού με την τοπική κοινωνία και εντός του πνεύματος των Διαταγών του ΓΕΣ που ισχύουν, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς προβαίνει σε:

Διάθεση μηχανημάτων ΜΧ για κατασκευές διαφόρων έργων κοινής ωφελείας, διευθέτηση και αποχιονισμό (κατά τη χειμερινή περίοδο) αγροτικών δρόμων, συλλογή πεζογέφυρας ΜΧ, για την κατασκευή πεζογέφυρας στις εκδηλώσεις πανελλήνιας και όχι μόνο, εμβέλειας, που πραγματοποιούνται στον ποταμό Άρδα, στην Κοινότητα Καστανιές.

Εθελοντική αιμοδοσία.

Ενίσχυση απόρων οικογενειών με τρόφιμα, σε χωριά της ΠΕ της Ταξιαρχίας, όταν διαταχθεί.

Διάθεση των στρατιωτικών λεσχών και μέσων σε τρίτους, για τη διοργάνωση μη κερδοσκοπικών εκδηλώσεων.

Συνδρομή σε προσωπικό, για τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων όπως αγώνες πετόσφαιρας, καλαθόσφαιρας, των ΕΔ και Σωμάτων Ασφαλείας.

Διάθεση τμημάτων απόδοσης τιμών, κυρίως για κάλυψη θρησκευτικών εκδηλώσεων.

ΜΕΡΙΜΝΑ ΥΠΕΡ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Στις εικόνες που έχουμε καταγράψει στο kranosgr, όλη η ΠΕ της Ταξιαρχίας, έχει μετατραπεί στην κυριολεξία σε εργοτάξιο κατασκευής διαμερισμάτων ΣΟΑ – ΣΟΜΥ και ΣΟΕΠΟΠ καθώς και ξενώνων, πολλά από τα οποία έχουν δοθεί προς χρήση, καλύπτοντας την πλειοψηφία των αναγκών των Στελεχών της. Ήταν μια επιθυμία του ίδιου του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, - ο οποίος αρκετές φορές βρέθηκε στην περιοχή - και την οποία υλοποιεί πιστά ο σχηματισμός.

Επίσης λειτουργούν, µε ευθύνη της Ταξιαρχίας:

3 Λέσχες Αξιωµατικών σε Ορεστιάδα, Καβύλη και στα Ρίζια, 1 Στρατιωτικό Πρατήριο στην Ορεστιάδα (Παράρτημα Διδυμοτείχου), 1 Βρεφονηπιακός Σταθμός στο Δ.Δ. Σάκκος Ορεστιάδας.

Ολοκληρώνοντας το οδοιπορικό μας στην 3η Ταξιαρχία μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, πως αισθανόμαστε σίγουροι ότι ο σχηματισμός είναι μια ισχυρή δύναμη αποτροπής και αν απαιτηθεί, θα πετύχει τη νίκη σε όλες τις επάλξεις.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...