Κόσμος

Ύποπτες συμπτώσεις: Σοβαρό τροχαίο για τον φιλορώσο Πρόεδρο της Μολδαβίας - Πιθανή απόπειρα δολοφονίας; (Βίντεο)

Σε διάστημα 1 εβδομάδας σκοτώθηκαν 2 αρχηγοί φιλορωσικών Δημοκρατιών κι ένας τρίτος τραυματίστηκε σε τροχαίο. Μετά τους Ζαχαρτσένκο και Raul Khajimba ήταν η σειρά του προέδρου της Μολδαβίας. Ο πρόεδρος της Μολδαβίας, ρωσικής επιρροής, Igor Dodon, νοσηλεύθηκε την Κυριακή αφότου τραυματίστηκε ελαφρά σ’ ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου και η υπηρεσία η επιφορτισμένη με την ασφάλειά του.

«Τα οχήματα της αυτοκινητοπομπής του προέδρου χτυπήθηκαν από ένα καμιόνι που παραβίασε τους κανόνες της κυκλοφορίας πέρασε στη λωρίδα της αντίθετης κατεύθυνσης», ανέφερε στα κοινωνικά δίκτυα ο εκπρόσωπος τύπου του Dodon, Maxime Lebedinski, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος είναι καλά παρά τα τραύματά του.

«Ο Igor Dodon νοσηλεύθηκε. Ένα αυτοκίνητο που τον συνόδευε ομοίως ενεπλάκη στο ατύχημα« , ανέφερε στο AFP η υπηρεσία προστασίας υψηλών υπευθύνων. Τα τραύματα του προέδρου είναι εκχυμώσεις κι αιματώματα σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η μητέρα του προέδρου και ένας από τους 3 γιους του που ταξίδευαν μαζί του ομοίως τραυματίστηκαν αλλά βρίσκονται σε καλή κατάσταση ανέφερε στο AFP ο Mikhaï Chekan, ένας από τους γιατρούς του νοσοκομείου όπου διακομίστηκε ο Dodon. Ένας σωματοφύλακάς του επίσης τραυματίστηκε.

Φίλα προσκείμενος στη Μόσχα ο Igor Dodon ανέλαβε την προεδρία το 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=D2QFxKVgpqY

dimpenews.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ