Εκκλησία

Όταν οι προφητείες ζωντανεύουν…(βίντεο)


Η διαδικασία της προφητείας περιλαμβάνει κυρίως αμφίδρομη επικοινωνία του προφήτη με την (θεία) πηγή των μηνυμάτων. Διάφορες έννοιες της προφητείας βρέθηκαν σε όλες τις θρησκείες, λατρείες και φυσικά στην Ορθοδοξία. Σε ένα ορισμένο βαθμό μια προφητεία μπορεί να είναι μια ολοκληρωμένη φιλοσοφία σε οποιαδήποτε θρησκεία ή λατρεία.

Ας εστιάσουμε την προσοχή μας σε δικούς μας αγίους της Ορθοδοξίας όπως ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο Γέροντας Παίσιος, αλλά και αρχαίες προφήτισσες όπως οι Σίβυλλες, ο Αγιος Ιππόλυτος, η Αποκάλυψη του Ιωάννου, είναι μόνο ορισμένοι φωτισμένοι άνθρωποι με τη Θεία χάρη οι οποίοι κατά τους αιώνες μας μίλησαν για τα γεγονότα που έρχονται, και όπως φαίνεται αρκετές από αυτές τις προφητείες έχουν εκπληρωθεί αλλά και εκπληρώνονται αυτή τη στιγμή που μιλάμε.

Ο Απόστολος Παύλος μας διδάσκει επίσης στην επιστολή Α Κορ. 14,22: Το δε χάρισμα της προφητείας και διδασκαλίας υπάρχει όχι δια τους απίστους, αλλά δια τους πιστούς, ώστε να προοδεύουν και να ενισχύωνται εις την πνευματικήν ζωήν.

Υπάρχουν επίσης πολλές προφητείες που σε μερικούς μεγαλοθεολόγους φαίνονται "φευγάτες" όπως π.χ στην αποκάλυψη του Ιωάννη στην οποία ορισμένοι παρ(ερμηνευτές) δίνουν τη δική τους εκδοχή παραποιόντας το Θεόπνευστο κείμενο σύμφωνα με τη δική τους ερμηνεία.

Xρήστες του Youtube έφτιαξαν ενα ακόμη όμορφο βίντεο με τίτλο "Οταν οι προφητείες ζωντανεύουν .."

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ