Κυβέρνηση

Χαμός στο Twitter για τη δήλωση Τσακαλώτου περί... φυσικής λύσης στο συνταξιοδοτικό


«Αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο». Τάδε έφη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την ομιλία του στο 13ο ελληνικό Roadshow, στο Λονδίνο, αναλύοντας τα... σχέδια της κυβέρνησης για την επίλυση του συνταξιοδοτικού τα επόμενα χρόνια.

Η δήλωση-επιτομή του κυνισμού από τον υπουργό Οικονομικών, προκάλεσε σάλο όχι μόνο στην αίθουσα που ειπώθηκαν τα συγκεκριμένα λόγια, αλλά πολύ περισσότερο στην ελληνική κοινωνία, η οποία βιώνει από πρώτο χέρι τις συνέπειες των πολιτικών και των μέτρων που ελήφθησαν.

Οι δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου σχολιάστηκαν αναλόγως στα social media, καθώς οι... άνθρωποι αυτοί, οι παλαιοί συνταξιούχοι, όπως τους αποκάλεσε ο υπουργός Οικονομικών, που θα πεθάνουν και θα δώσουν λύση στο... ασφαλιστικό, είναι οι γονείς μας και πολλοί από αυτούς είναι και χρήστες του διαδικτύου, αλλά και ψηφοφόροι, Έλληνες πολίτες που αν μη τι άλλο, μετά από οκτώ χρόνια μνημονίων και «αιματηρές» περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και παροχές, αξιώνουν τη στοιχειώδη ευαισθησία και σεβασμό από έναν κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης.

blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en">

#Τσακαλωτος ***ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ*** #syriza_xeftiles #νεκροθαφτης pic.twitter.com/KXtn9jS87H

— OnlyTrue (@gaggraina) September 21, 2018

https://twitter.com/NIKOS_PEPPAS/status/1043150992878067712?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/FirFirikos1/status/1043127286948679681?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/SMitrop/status/1043119464676552704?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/diadiktyomenos_/status/1043110469320540162?ref_src=twsrc%5Etfw

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, παραθέτοντας και το σχετικό βίντεο, στο οποίο ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε - αυτή τη φορά στα αγγλικά - αναφερόμενος στην κατάργηση της προσωπικής διαφοράς ότι «αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο».

«Έτσι, λοιπόν, δίνει η κυβέρνηση τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις. Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

Τελικά δεν ειπώθηκε κατά λάθος. Την ευχή που έδωσε στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας να αποδημήσουν το γρηγορότερο οι 1.5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που είναι άνω των 70 ετών, την επανέλαβε ως λύση για το ασφαλιστικό και ο υπουργός Οικονομικών.

Χαμογελώντας και… αγγλιστί, ο κ. Τσακαλώτος είπε επί λέξει ότι «δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος».

Έτσι, λοιπόν, δίνει η κυβέρνηση τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις. Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...