Πολιτική

Υπό διάλυση η ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων: Aπώλεια 6 βουλευτών

Ανεξέλεγκτος μαίνεται ο «κυκλώνας» στο εσωτερικό της «Ένωσης Κεντρώων», απειλώντας να διαλύσει την κοινοβουλευτική ομάδα του Βασίλη Λεβέντη.

Στην πόρτα εξόδου του κόμματος παρατηρείται συνωστισμός καθώς πρώτος την άνοιξε ο Ιωάννης Σαρίδης, ωστόσο, πριν αποχωρήσει και επισήμως, τον πρόλαβε ο Ιωάννης Φωκάς που με μια αιφνιδιαστική ενέργεια προανήγγειλε δια τηλεοράσεως την ανεξαρτητοποίησή του.

Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης που έχει γίνει γνωστός από τις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις υπερ του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη και κατά του «κράτους των Αθηνών» δήλωσε πως σήμερα θα στείλει επιστολή παραίτησης από την ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων και πως πλέον θα λειτουργεί ως ανεξάρτητος βουλευτής.

Οι δηλώσεις Φωκά ήρθαν σε μια στιγμή που το ενδιαφέρον της ηγεσίας του κόμματος είχε εστιάσει στον Σαρίδη, ο οποίος επίσης απειλούσε με αποχώρηση, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την δυσφορία του για την συνολική λειτουργία του κόμματος αλλά και για την προνομιακή μεταχείριση ορισμένων βουλευτών, όπως ο Δημήτρης Καβαδέλας, από τον Λεβέντη.

Η περίπτωση του Ι. Σαρίδη

Υπενθυμίζεται πως ο Σαρίδης είχε δημοσίως ζητήσει την τιμωρία Καβαδέλα μετά την προκλητική διαμαρτυρία του δεύτερου για το γεγονός ότι του ζήτησαν να πληρώσει εισιτήριο στην ΔΕΘ.

Τελικά, ο Λεβέντης σε έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ απαίτησε από τον Σαρίδη να ζητήσει συγγνώμη, αίτημα που αρνήθηκε να ικανοποιήσει ο βουλευτής με αποτέλεσμα να θεωρείται «ξένο σώμα» για το κόμμα.

Διαλύεται η ΚΟ

Υπο αυτά τα δεδομένα ο Λεβέντης δεν απειλείται μόνο από την απώλεια δύο βουλευτών αλλά και με την διάλυση της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Η Ενωση Κεντρώων μετρά προς ώρας έξι βουλευτές. Εάν αποχωρήσουν οι κ.κ. Φωκάς και Σαρίδης το κόμμα χάνει το ελάχιστο όριο πέντε βουλευτών που κατά τον Κανονισμό της Βουλής απαιτείται για την λειτουργία κοινοβουλευτικής ομάδας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο κ. Λεβέντης χάνει τον τίτλο του αρχηγού ΚΟ και το δικαίωμα τοποθέτησης σε σχετικές συνεδριάσεις, το κόμμα χάνει τα γραφεία του στην Βουλή, τους μετακλητούς υπαλλήλους και πιθανότατα την μια θέση αντιπροέδρου του κοινοβουλίου που καταλαμβάνει ο κ. Μάριος Γεωργιάδης. Υπενθυμίζεται πως η Ενωση Κεντρώων μπήκε στην Βουλή με εννέα βουλευτές και έχουν ήδη αποχωρήσει ο Γιώργος Καρράς ο οποίος εντάχθηκε στην συνέχεια στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, η κυρία Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου για να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Γιώργος Κατσιαντώνης που πήγε στην ΝΔ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...