Κύπρος

Υποθαλάσσιος αγωγός φυσικού αερίου από Κύπρο σε Αίγυπτο

Ο Κύπριος Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Αιγύπτιος Υπουργός Πετρελαίου Τάρεκ Ελ Μόλα υπέγραψαν πριν λίγο τη διακρατική συμφωνία για τη δημιουργία υποθαλάσσιου αγωγού για τη μεταφορά κυπριακού φυσικού αερίου στην Αίγυπτο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι δύο Υπουργοί χαρακτήρισαν τη συμφωνία ορόσημο για την ανάπτυξη του φυσικού αερίου της Κύπρου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του κατά την τελετή ο κ. Λακκοτρύπης, η συμφωνία έχει ως στόχο να προωθήσει τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Κύπρο στην Αίγυπτο, διασφαλίζοντας την έγκαιρη και ασφαλή ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία απευθείας υποθαλάσσιου αγωγού δια μέσω των αντίστοιχων ΑΟΖ.

Για το σκοπό αυτό, είπε, θα συσταθεί εντός των επομένων 30 ημερών, Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης, αποτελούμενη από εκπροσώπους των Υπουργείων Ενέργειας και των ρυθμιστικών αρχών των δύο χωρών.

Παρούσα στην τελετή ήταν και η Εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Anne-Charlotte Bournoville η οποία τόνισε τη σημασία της συμφωνίας για την ΕΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...