Περιβάλλον

Τρία νέα ανατριχιαστικά θαλάσσια όντα ανακαλύφθηκαν σχεδόν 6,5 χλμ. κάτω από τη θάλασσα (βίντεο)


Eπιστήμονες ανακάλυψαν τρία νέα είδη θαλάσσιων ζώων, τα οποία ανήκουν στην οικογένεια των σαλιγκαριών της θάλασσας.

Η ανακάλυψη έγινε σε μια από τις βαθύτερες τάφρους της Γης, την τάφρο της Atacama, στον Ειρηνικό Ωκεανό και τα νέα είδη, τα οποία προς το παρόν ξεχωρίζονται ως ροζ, μπλε και μωβ, εθεάθησαν να κολυμπάνε 6,5 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παράξενα, ανατριχιαστικά είδη καταφέρνουν να επιβιώσουν σε τόσο μεγάλο βάθος χάρη στο ζελατινώδες σώμα τους, το οποίο χωρίς την υπερβολική πίεση και το κρύο είναι εξαιρετικά εύθραυστο και δεν θα επιβίωνε στην επιφάνεια της θάλασσας.

Όπως σημείωσε με τις δηλώσεις του ο Dr Thomas Linley από το Πανεπιστήμιο του Newcastle: «Τα θαλάσσια σαλιγκάρια διαθέτουν κάτι που τους επιτρέπει να προσαρμόζονται στη ζωή σε τέτοιο βάθος».

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Μακριά από το στόχαστρο άλλων ψαριών είναι ελεύθερα από κυνηγούς και ανταγωνιστές. Όπως δείχνει το υλικό που συγκετρώσαμε, υπάρχουν πολλά ασπόνδυλα θύματα κάτω εκεί και το θαλάσσιο σαλιγκάρι είναι ο κορυφαίος θηρευτής, καθώς φαίνεται να είναι αρκετά δραστήριο και να τρέφεται πολύ καλά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ