Εκκλησία

Το χρίσμα στον Ιερώνυμο Νικολόπουλο, για Μητροπολίτη Λαρίσης

Ένας από τους πλέον εγγράμματους και καλλιεργημένους κληρικούς της Ελλαδικής Εκκλησίας, φέρεται να πήρε το «χρίσμα» από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του trikalavoice.gr και με απολύτως ασφαλείς και διασταυρωμένες πληροφορίες ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος κρίθηκε ο ικανότερος, μεταξύ αξίων, για να διαδεχθεί τον Μακαριστό Μητροπολίτη Ιγνάτιο και να αναδειχθεί στο Θρόνο μιας εκ των σημαντικότερων και πιο ιστορικών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της καθ’ ημάς Μητρόπολης Λαρίσης & Τυρνάβου.

Ο Α΄ Γραμματέας της Συνόδου, σήμερα, Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος, είναι έγκριτος Νομικός, απόφοιτος και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκ των αρίστων της Ελλαδικής Εκκλησίας, γνώστης ποιμαντικής και διοίκησης. Είναι 47 ετών, με ιεραποστολικό ζήλο, άνθρωπος ισορροπιών και θεωρείται μια μετριοπαθή επιλογή, ανδρός ικανού και με ήθος, για τη Μητρόπολη Λαρίσης.

Υπενθυμίζεται ότι η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, τελευταία μέρα της συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Την επομένη μέρα 6 Οκτωβρίου ή την μεθεπομένη 7 Οκτωβρίου θα γίνει η χειροτονία του, στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών και μέχρι το τέλος Νοεμβρίου η ενθρόνισή του στη Λάρισα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές