Κόσμος

Το μανιφέστο του σύγχρονου «Σουλτάνου»: «Θα μεγαλώσουμε την Τουρκία ως έθνος» - Οθωμανική ρητορική από σύμβουλο του Ερντογάν

Ο γνωστός Τούρκος σύμβουλος του Ερντογάν και αρθρογράφος İbrahim Karagül μέσα από ένα αλαζονικό, οθωμανικού τύπου άρθρο, μας κάνει γνωστό στην ουσία το μανιφέστο του νέου «Αδόλφου» της περιοχής που σχεδιάζει την αναβίωση της πάλαι ποτέ άγριας Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Με οδηγό αυτό το μανιφέστο προφανώς η σημερινή Τουρκία, υπό την «σεπτή» παρουσία στην εξουσία του νέου σουλτάνου, θα προκαλέσει σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, τεράστια προβλήματα, στην Ελλάδα κυρίως, αλλά και στις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες με ανυπολόγιστες συνέπειες όμως για ολόκληρη την περιοχή.

Συγκεκριμένα ο Καραγκιούλ αναφέρει:   

«Η ηγεσία και ο λαός στην Τουρκία διαθέτουν πλέον ένα «ανώτερο μυαλό».

Είναι το πνεύμα αυτό που ξεπερνά τα σύνορα της Ανατολίας, και φτάνει σε όλες τις γωνίες του πλανήτη.

Σήμερα η χώρα μας εμφορείται από ένα δυναμικό πνεύμα που έχει ξεπεράσει την παλαιά Τουρκία, διαθέτοντας μια «εθνική κρατική» φιλοσοφία, η οποία διαθέτει ιδρυτικά χαρακτηριστικά και αντιπροσωπεύει εκατοντάδες χρόνια οθωμανικής πολιτικής εμπειρίας.

Έχει ξεπεραστεί η λογική που βύθισε την Τουρκία μετά τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο, μια χώρα όμηρο, που ήταν στάσιμη και είχε δεσμούς με έναν κόσμο που ήταν πλέον ανίκανος.

Οι επόμενες γενιές μας έγιναν πιο υπάκουοι στην εξουσία αρχικά υπό τον Κεμάλ, κινητοποίησαν όλη την εθνική τους ενέργεια, την δύναμή τους, την ταυτότητά τους και το μυαλό τους,  έχοντας μόνο ως προοπτική τους το 2023.

Η Τουρκία είναι ένα μήνυμα, ένας ισχυρισμός, μια ανώτερη ταυτότητα.

Η ιδέα αυτή έχει μετατραπεί σε μια πολιτική φιλοσοφία που φτάνει στα βάθη της Κεντρικής Ασίας, στα ανατολικά σύνορα του Τουρκεστάν, στις ακτές του Ατλαντικού και στα βάθη της Αφρικής και της Νότιας Ασίας, και εκτείνεται έως τους δρόμους της Μέσης Ανατολής, καταλαμβάνοντας όλο τον πνευματικό κόσμο παντού, ενισχύοντας παράλληλα την ισλαμική τιμή και σκορπίζοντας παντού τον ενθουσιασμό.

Η εμπειρία ενός εθνικού και ιστορικού νου (Ερντογάν) έχει αναλάβει δράση σήμερα και αυτό έχει κινητοποιήσει το παρόν και το μέλλον του έθνους μας, στα πλαίσια της περιοχής μας.

Από αυτή την άποψη, η Τουρκία δεν είναι πλέον απλώς μια χώρα, αλλά ένα «ανώτερο μυαλό, διαθέτοντας ΄μια ανώτερη ταυτότητα ως μια νέα παγκόσμια δύναμη».

Σε μια εποχή που τα έθνη τριγυρνούν "πίσω" σε  αυτοκρατορικές ουτοπίες, αυτό το έθνος, το τουρκικό, επεκτείνει τον ρόλο του στην οικοδόμηση μιας νέας ιστορίας και γεωγραφίας στην περιοχή.

Ούτε η άμυνά μας ούτε η επιρροή μας σταματούν πλέον στα σύνορά μας.

Η άμυνά μας δεν σταματά μόνο στα σύνορα του Ιράν, της Συρίας, της Ελλάδας ή της Βουλγαρίας, αλλά προχωρά στα βάθη της γεωγραφίας μας ως μια παγκόσμια δύναμη.

Εάν για παράδειγμα, οι Σύροι πρόσφυγες που ήρθαν στην χώρα μας αποτέλεσαν μέγα πρόβλημα ασφαλείας για ολόκληρη την Ευρώπη, εάν τα δικά μας οικονομικά προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν οικονομικές στρεβλώσεις σε παγκόσμια κλίμακα, εάν ο αντίκτυπος της περιφερειακής πολιτικής/ασφάλειας της σημερινής Τουρκίας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα των ΗΠΑ και της Ευρώπης, αν στην πραγματικότητα κατονομάζονται ως «απειλή» οι αμυντικές μας προσπάθειες, τότε ναι είμαστε μια παγκόσμια δύναμη.

Μια παγκόσμια δύναμη που δεν φοβάται κανέναν.

Πρέπει πρώτα να αλλάξουν οι δυτικοί τις "σκέψεις τους και τα σχέδια τους για την Τουρκία" για να αλλάξουμε στάση, ενώ εμείς πρέπει να ενισχύσουμε την πίστη μας.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι "κάποιοι" ισχυρίζονται σήμερα ότι «υπάρχει οικονομική κρίση στην χώρα μας" .

Είμαστε καταδικασμένοι; Θα μας καταστρέψουν; Όλα καταρρέουν στην Τουρκία; Yπάρχει κατάρρευση και η χώρα μας ποτέ δεν θα ανακάμψει;

Πρέπει να έρθουμε επειγόντως σε συμφωνία με τις Η.Π.Α.;

Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι μια πονηρή αμερικανική ψυχολογική επιχείρηση που στοχεύει στην ώθηση της μάζας στην Τουρκία, προς τον πανικό και στην άνοδο της αντιπολίτευσης.

Τώρα όμως πλέον πιστεύουμε σε έναν σταθερό "τουρκικό άξονα". Πιστεύουμε ότι το κράτος και ο λαός μας έχουν σταθερές ιδέες σε αυτό το ζήτημα, έχοντας δημιουργήσει αυτό το "ανώτερο μυαλό", με εμπειρία αιώνων και σε αυτό δεν υπάρχει επιστροφή.

Πιστεύουμε ότι η επιστροφή θα ήταν αυτοκτονία και θα προκαλούσε την απώλεια του σήμερα, του αύριο, και αυτός είναι ο στόχος όλων εκείνων που προσπαθούν να μας πετάξουν με τις κλωτσιές από την ιστορία.

Η αντίληψή μας, οι ενέργειές μας και οι συζητήσεις για ένα κοινό γεωγραφικό μέλλον (πρώην οθωμανική αυτοκρατορία) δεν είναι απλώς αποτέλεσμα του κενού που έχει διαμορφωθεί ως αποτέλεσμα των παγκόσμιων εξουσιών (ΗΠΑ), αλλά λόγω της καθοδήγησης του ηγέτη μας (Ρ.Τ. Ερντογάν).

Εκτός από την τεράστια μάζα των υποστηρικτών μας στην χώρα μας που αποτελεί την σπονδυλική στήλη της εξουσίας μας, και η οποία υποστηρίζει την ακεραιότητα της χώρας και το ισχυρό της μέλλον, υπάρχει και η παρουσία μιας καταστροφικής, διχαστικής ομάδας ανθρώπων που μας δημιουργεί προβλήματα.

Γνωρίζουμε ότι ενώ εμείς ασχολούμαστε με αυτόν τον τιτάνιο αγώνα κατά της δύσης, υπάρχουν κάποιοι που δέχονται προσφορές πέρα ​​από τον Ατλαντικό, κατασκευάζοντας νέες δομές στην πολιτική σκηνή και κοινωνία της Τουρκίας, προσπαθώντας να μας υπονομεύσουν.

Με τον ίδιο τρόπο που όλοι αυτοί δημιουργούν ομάδες και κοινότητες, απαιτούν την κατασκευή μιας νέας γεωπολιτικής και γεωγραφίας στην περιοχή μας.

Γνωρίζουμε επίσης ότι όσοι έχουν ασχοληθεί με δυνάμεις πέρα από τον Ατλαντικό, πάντα συμμετείχαν σε παράνομες δομές μέσα στις κοινωνίες, οι οποίες αποσκοπούσαν στην διάλυση ολόκληρων κρατών.

Σήμερα υπάρχει ένας σκληρός αγώνας μεταξύ εκείνων που προστατεύουν τη συνέχεια του κράτους μας από την εποχή των Σελτζούκων, προσπαθώντας να το βελτιώσουν περαιτέρω, και στα "διαλυτικά, καταστροφικά" στοιχεία τόσο στην Τουρκία όσο και σε ολόκληρη την περιοχή που επιζητούν το αντίθετο.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, θα δούμε παραδείγματα αυτής της πάλης μεταξύ αυτών των ομάδων ανθρώπων. Εάν είμαστε παρατηρητικοί θα τις δούμε όλοι ξεκάθαρα.

Εμείς είμαστε σε εγρήγορση για την παρουσία όλων εκείνων των εγχώριων εισβολέων και ασχολούμαστε επίσης με την ενίσχυση της πορείας μας ως τουρκικού έθνους, η οποία ξεκίνησε από το Ματζικέρτ.

Ποτέ δεν θα δείξουμε ανοχή ή δεν θα επιτρέψουμε να δολοφονούν την κοινωνίας μας για να μας σταματήσουν. Δημιουργούμε πλέον έναν τουρκικό άξονα και διοργανώνουμε μια άμεση αναμέτρηση με τις άλλες δυνάμεις στον παγκόσμιο χάρτη ισχύος.

Σήμερα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα επιθέσεων όλων των τύπων. Η επίθεση που διεξάγεται μέσω της οικονομίας στην Τουρκία, είναι στην ουσία μια πολιτική και γεωπολιτική πράξη που αποτελεί ένα μόνο μέρος του σχεδίου της 15ης Ιουλίου.

Παράλληλα με την οικονομική επίθεση, διεξάγεται και μια τεράστια ψυχολογική επιχείρηση στην Τουρκία, προκειμένου να προκληθεί πανικός στον λαό μας, ο οποίος σώθηκε  από την απόπειρα εισβολής των πολυεθνικών εταιρειών των ΗΠΑ την 15η Ιουλίου, όταν μέσα σε λίγες ώρες οι εταιρείες αυτές επιχείρησαν ένα βρώμικο πραξικόπημα κατά του έθνους μας.

Η πίστη μας είναι μεγάλη, το λύγισμα της αντίστασής μας είναι επιθυμητό και για αυτό οι δυτικοί προσπαθούν να σαμποτάρουν με μεγάλες αξιώσεις το μέλλον μας.

Είναι δυνατό να προστατευθούμε;

Αυτό το ανώτερο τουρκικό μυαλό θα δώσει την ορθή λύση.

Καθώς οι απαιτήσεις αυξάνονται, οι συγκρούσεις θα γίνονται πιο έντονες, και εμείς θα είμαστε στις επάλξεις. Όσοι θέλουν να επωφεληθούν από αυτόν τον αγώνα δεν πρέπει να μας απογοητεύσουν σε καμία περίπτωση.

Καθ 'όλη την διάρκεια της τουρκικής ιστορίας, αυτή η χώρα ήταν ο τόπος που τον διεκδικούσαν οι ισχυροί με ύπουλες επιθέσεις, αλλά στο τέλος νικάγαμε εμείς, και έτσι θα είναι πάντα.

Βιώσαμε την κατάρρευση της οθωμανικής αυτοκρατορίας σε στιγμές που εγκαταλείψαμε τις αξιώσεις μας.

Παρά τους απαισιόδοξους υπολογισμούς κάποιων εκεί στην δύση όμως, θα συνεχίσουμε την πορεία μας, θα μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο ...ως έθνος", καταλήγει ο ίδιος.

Υπενθυμίζουμε το σχετικά πρόσφατο άρθρο μας με τίτλο (Γραφικός και προκλητικός σύμβουλος Ερντογάν: «Η Ελλάδα να ενταχθεί και πάλι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία»), με το οποίο αναφέραμε δηλώσεις του ετέρου συμβούλου του Ερντογάν, Γ. Μπουλούτ, ο οποίος και αυτός, όπως ο Καραγκιούλ (μέσα τον Ιούλιο), είχε δηλώσει πως “η Δύση είναι τρομοκρατημένη από το ενδεχόμενο, χώρες που αποχώρησαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, να ενταχθούν πάλι σ΄ αυτήν.»

Αυτό περιλαμβάνει και την Ελλάδα που θα ήταν καλύτερα με την Τουρκία απ΄ ότι είναι με την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Έτσι αποδεικνύεται περίτρανα ξανά ότι το πολιτικό όραμα των ισλαμιστών στην Τουρκία με επικεφαλής τον Ερντογάν, περιλαμβάνει πρώτον και κύριον την ανασύσταση της νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας…

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...