Αρχείο

Το “καπάκι” της Ιστορίας άνοιξε - Μετά τα Σκόπια και τα Τίρανα - Ανθελληνική προπαγάνδα: “Η Άρτα είναι Αλβανική, θέλουμε τα εδάφη μας”

Απειλητικές για την Ελλάδα είναι οι εξελίξεις που πηγάζουν από την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών που παραδίδει μακεδονική εθνότητα, ιστορία και γλώσσα στο κρατίδιο της πΓΔΜ.

Μετά τα Σκόπια και τα Τίρανα εξαπολύουν μία υβριδική επίθεση διεκδικήσεων και αλυτρωτισμού μετά από την πρόσφατη αναγέννηση της ιδέας της ''Μεγάλης Αλβανίας''.

Η ανθελληνική προπαγάνδα των Αλβανών που ξεκινάει από την παιδεία τους, παρουσιάζει ελληνικά εδάφη ως Αλβανικά και αποτελείται από ένα σύνολο παράλογων και ανιστόρητων διεκδικήσεων από την Αλβανική πλευρά.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα συμφωνιών που δίνουν δικαιώματα αμφισβήτησης της ελληνικότητας των εδαφών μας και της ιστορίας μας και πυροδοτούν μια σειρά από εξελίξεις που θα ενδέχεται να αλλάξουν ριζικά τη δομή της περιοχής.

Η Ελλάδα και η ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων βρίσκεται προ σημαντικών αλλαγών από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

“Ενωθείτε για την Αλβανία για την κοκκινόμαυρη σημαία μας για να μάθουν οι μελανές περιοχές ότι αυτός ο τόπος ονομάζεται Αλβανία” ακούγεται στο βίντεο που συνοδεύει το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Star.

Στο βίντεο αναφέρεται πως ακόμη και στα φετινά σχολικά βιβλία εξακολουθεί η ανθελληνική και σίγουρα ανιστόρητη αλβανική προπαγάνδα. Χαρακτηριστικά, στο βιβλίο της Γεωγραφίας η ελληνική περιοχή της Άρτας ανήκει στην Αλβανία.

Στην 4η σελίδα του ίδιου βιβλίου υπάρχει χάρτης με τον προπαγανδιστικό τίτλο: “Ο χάρτης των κομματιασμένων εδαφών μας”.

Τα σύνορα για τα δήθεν αποσπασμένα αλβανικά εδάφη επεκτείνονται στο Μαυροβούνιο, τη Σερβία, το Κόσοβο, την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας η συνοριακή γραμμή στο αλβανικό βιβλίο εντάσσει στις αλύτρωτες περιοχές, την Άρτα, τα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα, ακόμη και την Κέρκυρα, ενώ το βόρειο Ιόνιο βαφτίζεται Αλβανική Θάλασσα.

Αποδεικνύεται, λοιπόν, πέρα από κάθε αμφιβολία ότι οι δεσμεύσεις στις ελληνο-αλβανικές συμφωνίες για απάλειψη του αλυτρωτισμού και της προπαγάνδας εκ μέρους της γειτονικής χώρας, παραμένουν ανεφάρμοστες.

https://www.youtube.com/watch?v=agBCyLPjmuU

Υπενθυμίζουμε πως, όπως είχαμε αναφέρει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ πρόσφατα, ο Σέρβος ΥΠΑΜ προχώρησε σε προειδοποιητικές δηλώσεις για το ενδεχόμενο της Μ. Αλβανίας, επισημαίνοντας πως η υλοποίησή της θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε πόλεμο με εμπλοκή της Ελλάδας.

Σε δηλώσεις που θα συζητηθούν προχώρησε ο Σέρβος ΥΠΑΜ. Η τοποθέτηση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την κρίση που έλαβε χώρα στο Κόσοβο. Σίγουρα δεν γίνονται τυχαία.

Το ανησυχητικό είναι και στο σημείο που αναφέρεται στην Ελλάδα. Με λίγα λόγια λέει πως αν υλοποιηθεί αυτή η ιδέα θα υπάρχει και εμπλοκή της Ελλάδας.

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό και πως μπορεί να συμβεί; Σίγουρα οι Αλβανοί που είναι στην Ελλάδα, όχι βέβαια η πλειοψηφία, για να είμαστε δίκαιοι, ορισμένοι εξ’αυτών, θα μπορούσαν να υποκινήσουν ταραχές εντός ορισμένων πόλεων, με σκοπό να δημιουρήσουν μία αναταραχή, κυρίως ίσως σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Αλβανία.

Η χώρα βέβαια θα μπορούσε να εμπλακεί ίσως και πιο άμεσα, στέλνοντας βοήθεια στο Βελεγράδι. Υποθετικά βέβαια όλα αυτά τα σενάρια, όμως αυτή η τοποθέτηση δεν μπορεί να μείνει στον αέρα, τίποτα δεν λέγεται τυχαία στα Βαλκάνια.

Οι πρόσφατες και μελλοντικές προκλητικές συμπεριφορές των Αλβανών εκπορεύονται από τις «υποσχέσεις» της δύσης ( ΕΕ, Γερμανία, ΝΑΤΟ) περί αλλαγής των συνόρων υπέρ αυτών. Αρα όλα είναι πιθανά πλέον.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης