Κόσμος

Τούρκος συγγραφέας: «Δεν μπορούμε να κάνουμε την Αγία Σοφία, τζαμί ενώ η Ευρώπη μετατρέπει τζαμί σε εκκλησίες»

Συνεχίζουν τον «χαβά τους» οι Τούρκοι φανατικοί ισλαμιστές στην Τουρκία, απαιτώντας με όλους τους τρόπους την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε ισλαμικό Τέμενος, ενώ κατηγορούν την χώρα μας ότι σε Αθήνα και Θες/νικη δεν υπάρχει ούτε ένα Τζαμί.  

Σκοπός τους η δημιουργία κλίματος φανατισμού και μισαλλοδοξίας στην χώρα μας ενδεχομένως από τους μουσουλμάνους που ζουν εδώ.

Κύριος εκφραστής αυτών των κατηγοριών είναι ο Τούρκος διάσημος συγγραφέας, δημοσιογράφος και ιστορικός   Murat Bardakci, ο οποίος ομιλεί για αντιδράσεις ( του φανατικού όχλου) « σχετικά με την ανάγκη  να μετατραπεί σε τζαμί η Αγία Σοφία" , παρά την χθεσινή απόφαση του τουρκικού συνταγματικού δικαστηρίου.

Η προσοχή του Bardakçi στράφηκε επίσης προς τα τζαμιά σε Ελλάδα και Ευρώπη, τα οποία μετατρέπονται είτε σε χριστιανικές εκκλησίες είτε σε οτιδήποτε άλλο.

«Σχετικά με την μετατροπή του χριστιανικού ναού της Αγίας Σοφίας  σε Τζαμιού, υποστηρίζουμε ότι είναι ναι μεν έγκυρη, αλλά όχι αποδεκτή και «πρέπει να ανοίξει για ισλαμική λατρεία υπακούοντας στους αρχαίους  νόμους μας », δηλώνει ο ίδιος υπονοώντας της περίοδο των Σουλτάνων .

«Επειδή ο ισλαμικός νόμος σήμερα δεν είναι πλέον έγκυρος, μου αρέσει να θέσω τις κοινές μας αξίες, την πίστη, για να προσκυνήσουμε σε "κατεχόμενα" Τεμένη όπως η Αγία Σοφία και το Τέμενος Al Aqsa!

Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν διαθέτουν κανένα τζαμί ανοικτό για λατρεία σήμερα, την ίδια στιγμή που ένα τμήμα του Τζαμιού Χαμζά Μπέη στη Θεσσαλονίκη είχε παραχωρηθεί  για την λειτουργία κινηματογράφου ερωτικών ταινιών μέχρι πριν από λίγα χρόνια.

Επίσης στα Βαλκάνια, οι Σέρβοι στον πόλεμο του 1990 στην Βοσνία είχαν μετατρέψει ολόκληρο τζαμί σε μια χριστιανική εκκλησία», δήλωσε ο ίδιος.

Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο, που είχε δηλώσει παλαιότερα ότι η Τουρκία είναι μια απέραντη χώρα με 300 εκατομμύρια τουρκόφωνους, τονίζοντας την παρακαταθήκη του Κεμάλ, ότι η Θεσσαλονίκη και η Δ. Θράκη αποτελούν προσωρινά παραχωρηθέντα εδάφη σε ξένους,  και τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της μεγάλης Τουρκίας.

«Σήμερα όλα ωρίμασαν ήρθε η ώρα του εθνικού όρκου Misak-i Milli. Σαν προάγγελο αυτών εξελίξεων στείλαμε εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους δυτικά και έπεται συνέχεια», είχε τονίσει τότε ο Τούρκος συγγραφέας και δημοσιογράφος.

Η Αγία Σοφία αποτελεί το επίκεντρο φανατικών ισλαμικών κύκλων εδώ και μεγάλο διάστημα στην χώρα και η απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου έχει προκαλέσει κύμα δυσαρέσκειας.

Άτομα σαν τον εν λόγω Τούρκο συγγραφέα ή οτιδήποτε άλλο είναι, έχουν κύρια αποστολή να ξεσηκώνουν τα άγρια πλήθη και την κοινή γνώμη, για να "πειστεί" ο πρόεδρος Ερντογάν να ...παρέμβει στο θέμα , ασκώντας έμμεσα... πίεση και στην Ελλάδα για ζητήματα στην Δυτική Θράκη.

Ο Murat Bardakci, και πολλοί άλλοι αυτόχθονες υπερασπιστές του Ισλάμ στην Τουρκία, προφανώς και εκτελούν εντολές από το Σαράι του Σουλτάνου, για να εκβιάσουν καταστάσεις ομοϊδεατών τους στην Ελλάδα.

Το πιο επικίνδυνο όμως είναι  όλα αυτά περί αναβίωσης της οθωμανικής αυτοκρατορίας τα οποία τα πιστεύουν ακράδαντα , και αυτό αποτελεί ευθεία πρόκληση σε σχέση με τις βλέψεις τους σε ελληνικά εδάφη. 

Υπενθυμίζουμε ότι το αίτημα για την μετατροπή σε τζαμί της Αγίας Σοφίας το είχε υποβάλει η Τουρκική Ένωση Υπηρεσίας Μόνιμων Βακουφίων Ιστορικών Μνημείων και Περιβάλλοντος εδώ και τρία χρόνια ωστόσο όπως φαίνεται η τουρκική «δικαιοσύνη» επέλεξε μια έντονη στιγμή για να εξετάσει το θέμα αυτό.

Τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν πως η εν λόγω Ένωση είχε ζητήσει το 2004 από τον πρωθυπουργό τότε Ερντογάν να ανοίξει η Αγία Σοφία,  ωστόσο ο νυν σουλτάνος τότε φορούσε ακόμα τον μανδύα του μετριοπαθούς και δεν απάντησε στο αίτημα.

Οι ίδιοι μουσουλμάνοι προσέφυγαν το 2005 στο Συμβούλιο της Επικρατείας από όπου έλαβαν αρνητική απάντηση και το 2014 στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Οι ατέρμονες  προσπάθειες των Τούρκων φανατικών ισλαμιστών αφορούν τον τρόμο τους για την τύχη της ίδιας της Κωνσταντινούπολης και την παράδοση της μια …μέρα στους Έλληνες, για αυτό κάνουν ότι μπορούν… απεγνωσμένα .

Τρέμουν επίσης από τους θρύλους και τις δοξασίες που υπάρχουν ακόμα «ζωντανοί» εντός του ναού αυτού , η παρουσία του οποίου στην πόλη αυτή στοιχειώνει τα όνειρα τους για αναβίωση της ελληνικής  αυτοκρατορίας,  ειδικά μετά τις εξελίξεις σε Συρία και Α.Μεσόγειο αλλά και της πρόσφατης στάσης των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

https://youtu.be/mq83VISpxCg?t=2

https://youtu.be/zy6RpKt2gfk?t=4

https://youtu.be/eKiZRWBQcgw?t=4

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ