Κόσμος

Τις αιματοβαμμένες λευκές Σαουδαραβικές ρόμπες προσκυνούν και οι Γερμανοί στην Υεμένη -Ενέκρινε νέα παρτίδα όπλων στους Σαουδάραβες

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Πριν από ένα μήνα γράφαμε για την Σαουδαραβική “εκκαθάριση” στην Υεμένη και πως η αμερικανική σύμπραξη σε αυτό το έγκλημα θα αναγεννήσει την Αλ Κάιντα

Από ό,τι φαίνεται όμως τις αιματοβαμμένες λευκές Σαουδαραβικές ρόμπες προσκυνούν και οι Γερμανοί, γιατί πέρα από παιδικά δάκρυα, εγκλήματα κατά συρροή και πόνο μέχρι εκεί που σπάει και η πιο σκληρή καρδιά, είναι πολλά τα λεφτά...Άνγκελα!

Με τη Σαουδική Αραβία λοιπόν να κλιμακώνει τον πόλεμο της στην Υεμένη, αυξάνονται και οι εκκλήσεις των διαφόρων ομάδων ανθρωπίνων δικαιωμάτων να σταματήσουν όσοι εμπορεύονται τον θάνατο να πουλούν όπλα στους λεφτάδες του Κόλπου για να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου.

Στη Γερμανία καθώς φαίνεται δεν ιδρώνει το αυτί τους...

Σαν σύγχρονος Ιούδας προδίδει τις δεσμέυσεις της και αρνείται τις υποσχέσεις για απαγόρευση των πωλήσεων όπλων για χρήση στον πόλεμο της Υεμένης, ανακοινώνοντας την Τετάρτη ότι ο υπουργός Οικονομίας της χώρας έχει ετοιμάσει ένα νέο γύρο πυροβολικών συστημάτων προς πώληση στους Σαουδάραβες.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο αναλυτής Niall McCarthy παρόλο που ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας χρησιμοποιεί προηγμένα δυτικά πολεμικά αεροσκάφη και πυρομαχικά με ακρίβεια καθοδήγησης στην εναέρια εκστρατεία του για την Υεμένη, αθώοι πολίτες εξακολουθούν να σκοτώνονται και άλλοι να ανταμώνουν τον όλεθρο σε καθημερινή βάση.

Περίπου 10.000 άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση μέχρι στιγμής, τα δύο τρίτα από αυτούς απλοί πολίτες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Οι συγκρούσεις και ο μερικός αποκλεισμός έχουν επίσης αφήσει 22 εκατομμύρια ανθρώπους αβοήθητους και η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, ανάλογα με το αποτέλεσμα της επίθεσης στην παράκτια πόλη Hudaydah. Είναι ένα ζωτικό λιμάνι για την ανθρωπιστική βοήθεια και μια αποκοπή της ροής αυτής θα μπορούσε να θέσει εκατοντάδες χιλιάδες περισσότερους ανθρώπους σε κίνδυνο να λιμοκτονήσουν.

Είναι δύσκολο να βρεθούν αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία για τη σύγκρουση στην Υεμένη. Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ονομάζεται “Πρόγραμμα δεδομένων της Υεμένης” παρακολουθεί τις αεροπορικές επιδρομές από το συνασπισμό της Σαουδικής Αραβίας και τα ευρήματά τους βοηθούν στην οικοδόμηση μιας εικόνας της κλίμακας της φονικής αεροπορικής εκστρατείας.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα στοιχεία από τον Μάρτιο του 2015 υπήρξαν περίπου 17.000 αεροπορικές επιδρομές, χτυπήθηκαν περίπου 3.400 στρατιωτικοί στόχοι, ενώ κατοικημένες περιοχές έχουν στοχευθεί σε 1.543 περιπτώσεις. Υπήρξαν 70 αεροπορικές επιδρομές σε ιατρικές εγκαταστάσεις, και επιπλέον 266 σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και 45 σε τζαμιά.

Πάντως τα συστήματα έχουν σχεδιαστεί για ακριβή αντεπίθεση και σαφώς αγοράζονται ρητά για χρήση στην Υεμένη.

Ωστόσο, η κυβέρνηση Μέρκελ, ως μέρος της συμφωνίας συνασπισμού, είχε ανακοινώσει πλήρη απαγόρευση των εξαγωγών σε "όλες τις πλευρές που αγωνίζονται στην Υεμένη", συμπεριλαμβανομένων των Σαουδαραβών.

Αλλά φευ...

Μέχρι στιγμής, η Μέρκελ δεν έχει εξηγήσει γιατί η πώληση εγκρίθηκε παρά την εικαζόμενη απαγόρευση και επίσης γιατί οι εταίροι της στην κυβέρνηση σοσιαλδημοκράτες επίσης σφυρίζουν αδιάφορα....

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ