ΗΠΑ

Τζορτζ Παπαδόπουλος στους New York Times: Γι’ αυτό είπα ψέματα στο FBI

Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική του εκστρατεία, καταδικάστηκε την Παρασκευή για ψευδή κατάθεση στο FBI σχετικά με τις διασυνδέσεις του με Ρώσους διαμεσολαβητές κατά την περίοδο της προεκλογικής περιόδου του 2016.

Μιλώντας στην εφημερίδα New York Times ο Παπαδόπουλος δήλωσε ότι είπε ψέματα στην ομοσπονδιακή έρευνα για να προστατεύσει τον εαυτό του και τον Τραμπ «από μια πιθανή παράνομη πράξη ή επικίνδυνη πληροφορία».

Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

Γιατί σε αυτά τα σημεία δεν είπατε την αλήθεια;

Γιατί απ΄όσο θυμάμαι αυτή τη στιγμή -είναι δύσκολο να συγκρατήσω τι συνέβαινε στο μυαλό μου κατά τη διάρκεια μιας ανάκρισης από το FBI- ήθελα να πάρω όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση, εγώ, ο Τραμπ και η εκστρατεία, από μια πιθανά παράνομη ενέργεια ή από μια επικίνδυνη πληροφορία.

Αλλά ήθελα επίσης να βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο μπορούσα, παρέχοντας στην κυβέρνηση πληροφορίες σχετικά με το ποιος μου είπε αυτές τις πληροφορίες σχετικά με τα παραβιασμένα e-mails.

Άρα, με άλλα λόγια, θέλατε να πάρετε απόσταση, εσείς και ο Τραμπ από…

Και η καμπάνια…

…Από όσα είχαν οι Ρώσοι;

Ναι.

Επειδή πλέον είναι γνωστό δημόσια ότι το FBI διερευνά τους δεσμούς της εκστρατείας του Τραμπ με τη Ρωσία και τις προσπάθειες της Ρωσίας να παρέμβει στις εκλογές.

Απ΄όσο θυμάμαι, ναι, ήταν στις ειδήσεις αυτό τότε, ναι…

Θα παραθέσω ένα απόσπασμα από το σημείωμα του δικηγόρου σας, το οποίο λέει ότι παραπλανήσατε τους ανακριτές για να σώσετε τις επαγγελματικές του φιλοδοξίες. «Ο κ. Παπαδόπουλος παραπλάνησε τους ανακριτές για να σώσει τις επαγγελματικές του φιλοδοξίες και να διατηρήσει ίσως μια λανθασμένη πίστη στον κύριό του (σ.σ. τον Τραμπ). Είναι αυτό ακριβές;

Απολύτως.

Συνεπώς, θέλατε μια δουλειά, θέλατε να προστατεύσετε την εκστρατεία, θέλατε να προστατεύσετε τον νέο πρόεδρο. Υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνετε;

Η μεγαλύτερη μου λύπη, στην πραγματικότητα, ήταν που δεν είπα στις αρχές, τι μου είπε ο Joseph (Mifsud) αμέσως, αφού ολοκλήρωσα μαζί του τη συνάντηση στο Λονδίνο. Το πιο ηλίθιο πράγμα που έκανα ήταν τα κουτσομπολιά γι’ αυτό με ξένους διπλωμάτες. Προφανώς, με τον Αυστραλό και σίγουρα με τους Έλληνες. Και δεν είπα για αυτόστην αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών έως ότου ανακρίθηκα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ