Κόσμος

Τερέζα Μέι: Καλύτερα ένα Brexit χωρίς συμφωνία παρά η προσφορά της ΕΕ

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να υπάρξει Brexit χωρίς συμφωνία η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, καθώς η προσφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν την άφησε καθόλου ικανοποιημένη.

«Ανέκαθεν έλεγα πως το να μην υπάρξει συμφωνία για το Brexit είναι καλύτερο από το να υπάρξει μια κακή συμφωνία. Πιστεύω πως κακή συμφωνία θα ήταν μια συμφωνία που θα διέλυε το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε η Τερέζα Μέι και επεσήμανε πως περιμένει αντιπροτάσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Ο εκπρόσωπος της Μέι, ξεκαθάρισε αργότερα πως η πρωθυπουργός αναφερόταν στο είδος της συμφωνίας που προσφέρει η ΕΕ για το Brexit για το μελλοντικό εμπόριο, για την οποία η Βρετανία θεωρεί πως θα χωρίσει την Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία από τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς επιμένει να υιοθετήσει η Βόρεια Ιρλανδία διαφορετικούς τελωνειακούς κανονισμούς.

Ακόμη αποκλείει κάποιες εναλλακτικές προτάσεις για το Brexit που προωθούνται από ευρωσκεπτικιστές του κόμματός της και βασίζονται σε μια ευρεία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου παρόμοια με αυτή που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην ΕΕ και τον Καναδά.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους καθ’ οδόν προς τη Νέα Υόρκη για να παρευρεθεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η Μέι δήλωσε πως καλωσορίζει τη δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ότι η ΕΕ εξακολουθεί να θέλει μια συμφωνία με τη Βρετανία για το Brexit.

«Πιστεύω πως αυτό που διευκρίνισε είναι πως υπάρχει ελπίδα και προσδοκία και επιθυμία για μια συμφωνία από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε, όμως ξεκαθάρισε πως η ΕΕ πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα καθώς η πρότασή της απορρίφθηκε.

«Αν έχουν ανησυχίες, πρέπει να παρουσιάσουν αυτές τις ανησυχίες σ’ εμάς και αν έχουν αντιπροτάσεις, ας ακούσουμε τις αντιπροτάσεις και μετά μπορούμε να τις συζητήσουμε και να τις προωθήσουμε», δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές