Ρωσία

Τα υπερόπλα του Πουτιν! «Ανυπεράσπιστες» οι ΗΠΑ εναντίον των νέων ρωσικών πυρηνικών υποσυστημάτων που είναι εξοπλισμένα με υπερηχητικούς πυραύλους

Ο "ψυχρός πόλεμος" της Σοβιετικής περιόδου μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας έχει επιστρέψει επισήμως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μόσχα κατασκεύασε ένα στόλο πυρηνικών υποβρυχίων οπλισμένων με υπερυψωμένα ICBM ικανά να αποδώσουν πυρηνικό ωφέλιμο φορτίο δέκα φορές μεγαλύτερο από ό, τι η βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα, σύμφωνα με το CNBC.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν περιέγραψε έξι νέα σούπερ όπλα κατά τη διάρκεια ομιλίας του τον Μάρτιο, όπου αποκάλυψε επίσης ότι η Ρωσία εργάζεται για πυρηνικό πυραύλλιο ικανό να αποφύγει τον αμυντικό δακτύλιο του ΝΑΤΟ.

Το νέο υποβρύχιο Borei II, γνωστό και ως Borei-A, είναι ένα υποβρύχιο βαλλιστικών πυραυλικών πυραύλων τέταρτης γενιάς που θα συμμετάσχει, στο βόρειο στόλο του Ρωσικού Ναυτικού, μόλις ολοκληρωθεί το 2024. Κάθε υποβρύχιο θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 20 διηπειρωτικά βαλλιστικά βλήματα Bulava, τα οποία μπορούν να αποδώσουν πυρηνικό ωφέλιμο φορτίο από 100 έως 150 κιλοτόνους. 

Το χειρότερο είναι ότι οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν επαρκή άμυνα...

Επιπλέον, σε αντίθεση με έναν παραδοσιακό πυραύλο, ο οποίος φέρει μία κεφαλή, το βλήμα Bulava είναι ικανό να μεταφέρει έως και 10 πυρηνικά και υπερηχητικά όπλα στην άκρη του. Αυτό σημαίνει ότι ένα υποβρύχιο Borei II θα μπορούσε ενδεχομένως να εκτοξεύσει 200 ​​υπερηχητικά όπλα, μια απειλή την οποία οι Η.Π.Α. δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν.

Ένα υπερκείμενο όπλο μπορεί να ταξιδέψει σε Mach 5 ή υψηλότερο, κάτι που είναι τουλάχιστον πέντε φορές γρηγορότερο από την ταχύτητα του ήχου. Αυτό σημαίνει ότι μια υπερφυσική απειλή μπορεί να ταξιδέψει περίπου ένα μίλι ανά δευτερόλεπτο.

Τον Μάρτιο, ο Πούτιν έδειξε μια ψηφιακή αναπαράσταση του πώς ένα από τα νέα όπλα της Ρωσίας θα μπορούσε να αποφύγει την άμυνα ΑΒΜ, ταξιδεύοντας ψηλά στη στρατόσφαιρα. Ο ρώσος πρόεδρος επέκρινε επίσης τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ γιατί ανάγκασαν τη Ρωσία να καταφύγει σε αυτά τα όπλα. 

"Θέλω να πω σε όλους εκείνους που τροφοδότησαν την κούρσα των εξοπλισμών τα τελευταία 15 χρόνια, επιδίωξαν να κερδίσουν μονομερή πλεονεκτήματα έναντι της Ρωσίας, εισήγαγαν παράνομες κυρώσεις με στόχο να περιορίσουν την ανάπτυξη της χώρας μας: Δεν καταφέρατε να συγκρατήσετε τη Ρωσία", δήλωσε ο Πούτιν.

Και το νέο αυτό σύστημα δεν είναι το μόνο σούπερ όπλο που η Ρωσία ετοιμάζεται να προσθέσει στο οπλοστάσιό της. Από τα έξι όπλα που παρουσίασε ο Πούτιν στην ομιλία του νωρίτερα φέτος, το CNBC ανέφερε ότι δύο από αυτά θα είναι έτοιμα για πόλεμο μέχρι το 2020.

"Δεν έχουμε καμία δυνατότητα για υπεράσπιση που θα μπορούσε να αποκρούσει την ισχύ ενός τέτοιου όπλου εναντίον μας", δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Πολεμικής Αεροπορίας John Hyten, διοικητής της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ, στην Επιτροπή Ένοπλων Δυνάμεων της Γερουσίας το Μάρτιο μετά τις παρατηρήσεις του Πούτιν.

Με αυτό το πνεύμα, ίσως οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο μπορούν να σταματήσουν να διαμαρτύρονται για τη φαινομενικά φιλική σχέση μεταξύ του Προέδρου Trump και του Πούτιν και επίσης να σταματήσουν να διαμαρτύρονται για τα σχέδια του Trump να διαθέσουν περισσότερα χρήματα στον στρατό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...