Πολιτική

Τα γυρίζει ο Σαρίδης της Ενωσης Κεντρώων -«Δεν φεύγω, περιμένω τον Λεβέντη»

Παραμένει μέχρι νεωτέρας ο Γιάννης Σαρίδης στην Ένωση Κεντρώων, αν και δεν ζητάει συγγνώμη από τον συνάδελφό του Καββαδέλα, όπως του ζήτησε ο Βασίλης Λεβέντης. Ενώ επιμένει στην παραίτησή του από γραμματέας της ΚΟ της Ενωσης Κεντρώων.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Τα Παραπολιτικά, ο Γιάννης Σαρίδης δήλωσε σχετικά με το αν θα αποχωρήσει από το κόμμα:

«Δεν κρίνεται από τις διαθέσεις μου, κρίνεται και από τις διαθέσεις του προέδρου. Ο πρόεδρος εχθές μετά το τέλος της ΚΟ βγήκε και έκανε μια δήλωση, είπε ότι βρισκόμαστε σε ένα σχετικό αδιέξοδο, γιατί εγώ δεν ζητάω συγνώμη ούτε παραιτούμαι και ότι μια επιτροπή θα κρίνει αν και εφόσον εγώ θα συνεχίσω την παρουσία μου στην ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων.

Και συνέχισε: «Παραιτήθηκα από Γραμματέας της ΚΟ ακριβώς επειδή ήμουνα το θεσμικό εκείνο όργανο που έπρεπε να είχε λάβει γνώση της επιστολής του κ.Καββαδέλα όταν ο κ.Καββαδέλας την έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής. Επίσης θα έπρεπε να ήξερα για την παρουσία του κ. Καββαδέλα στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων όπου ανάλωσε το μισό από το διαθέσιμο χρόνο σαν εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων στο να τοποθετηθεί για αυτό το προσωπικό του θέμα. Για λόγους ευθιξίας και όχι διαμαρτυρίας παραιτήθηκα, ήταν παραίτηση όχι από τη θέση του βουλευτή και από την ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων αλλά από τη θέση του Γραμματέα. Ανέλαβα την ευθύνη, κάποια στιγμή κάποιος πρέπει να λαμβάνει την ευθύνη της θέσης του.»

Υπενθυμίζεται οτι ο Γιάννης Σαρίδης αντέδρασε στην επιστολή Καββαδέλα στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, με την οποία διαμαρτυρόταν γιατί του ζήτησαν να πληρώσει εισητήριο στην ΔΕΘ, όπως έκαναν όλοι οι επισκέπτες....

Σχετικά με το μέλλον του στο κόμμα της Ενωσης Κεντρώων ο Γιάννης Σαρίδης είπε: «Στο τέλος της ΚΟ μετά θλίψης μου και λύπης μου οι τελευταίες μου λέξεις ήταν οι εξής «εγώ δεν ζητάω συγνώμη, δεν παραιτούμαι και δεν αποχωρώ από την Ένωση Κεντρώων και την ΚΟ» αυτό σας δίνει όλες τις απαντήσεις που θέλετε. Περιμένω τον Πρόεδρο. Κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουμε να συζητάμε, αυτά τα οποία μιλάμε στη Βουλή θα πρέπει να τα κάνουμε πράξεις, να μη μένουνε λόγια. Αν δεν μπορούμε να τα κάνουμε πράξεις στο σπίτι μας μέσα πως πάμε να τα εφαρμόσουμε έξω! Εγώ την πόρτα μου την έχω ανοιχτή. »

Ερωτηθείς αν θα πάει στον Σύριζα και αν θα υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών ο Γιάννης Σαρίδης δήλωσε ότι ούτε πάει σε άλλο κόμμα ούτε θα υπερψηφίσει την συμφωνία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ