Κυβέρνηση

Σφαγή Μαξίμου - ΝΔ για την υπόθεση Φλώρου - Αμηχανία και πανικό καταλογίζει στον Κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση

Μαίνεται ο πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση για την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου. Αφορμή για την άγρια αντιπαράθεση το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento. Το Μέγαρο Μαξίμου υιοθετώντας το δημοσίευμα επιτέθηκε στη αξιωματική αντιπολίτευση και η ΝΔ απαντάντησε με μια μακροσκελή και οργισμένη ανακοίνωση. Το δημοσίευμα μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο γιος της αδελφής του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κατερίνας, έστησε offshore της Energa.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι ο Γρηγόρης Αλέξανδρος Δημητριάδης, σύμβουλος σήμερα του Κυριάκου Μητσοτάκη και ανιψιός του, έχει ρόλ εξ’ απορρήτων της οικογένειας Φλώρου. Αναφέρει το δημοσίευμα ότι όπως έχει καταθέσει στον ανακριτή, διαχειρίστηκε το θέμα των offshore εταιρειών μέσω των οποίων έγινε η απάτη και υπήρξε θεματοφύλακας των μετοχών. Λέει επίσης η εφημερίδα ότι την εποχή του σκανδάλου, ο κ. Δημητριάδης ήταν συνεταίρος του Αριστείδη Φλώρου.

Η αρχή έγινε με την ανακοίνωση του Μέγαρο Μαξίμου στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι καλό θα είναι η ΝΔ να δώσει πειστικές απαντήσεις και να σταματήσει να σιωπά. Η ΝΔ ακολούθησε την «συμβουλή» του Μεγάρου Μαξίμου και με μια μακροσκελή ανακοίνωση έκανε λόγο για συστηματικό πόλεμο λάσπης από την συγκεκριμένη εφημερίδα και τόνισε ότι θα απαντήσει με μηνύσεις και αγωγές.

Απευθυνόταν μάλιστα προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τόνιζε επίσης ότι «Το απροκάλυπτα συκοφαντικό αυτό δημοσίευμα σκοπίμως αποκρύπτει το γεγονός ότι ο κ. Δημητριάδης υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του κ. Φλώρου συμβάλλοντας καθοριστικά στην προφυλάκισή του. Αποσιωπάται σκόπιμα επίσης ότι ο Φλώρος διώχθηκε και φυλακίσθηκε επί διακυβέρνησης Ν.Δ. και απελευθερώθηκε προσφάτως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λόγω των εγκληματικών νόμων που ψήφισαν οι υπουργοί των κ. Τσίπρα και Καμμένου».

Το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε και νέα ανακοίνωση με άκρως ειρωνικό ύφος όπου αναφέρει:
«Η αμηχανία και ο πανικός της ΝΔ βγάζουν μάτι. Αντί να απαντήσει επί της ουσίας γράφει εκθέσεις περί ανέμων και υδάτων. Πως να δικαιολογήσει όμως το γεγονός ότι ο ανιψιός και συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη ήταν όχι μόνο δικηγόρος του Αριστείδη Φλώρου που έφτιαχνε τις offshore για να κλέψουν το Δημόσιο, αλλά και συνέταιρος του; Όσο για τη συνεργασία του κ. Δημητριάδη με τις δικαστικές αρχές, πολλοί είναι αυτοί που στο παρελθόν έτρεξαν να συνεργαστούν για να γλιτώσουν, όταν τους έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη. Οι δικαιολογίες του κ. Μητσοτάκη είναι αστείες. Το μόνο που δεν είναι αστείο είναι πως οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι ρήμαξαν την Ελλάδα τόσα χρόνια…»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...