Κυβέρνηση

«Σφάζονται» στη συγκυβέρνηση! ΑΝΕΛ για Κοτζιά: Δεν γνωρίζει τα θέματα της Βουλής, διότι δεν εξελέγη ποτέ από το λαό

«Καρφάρες» εξαπολύουν οι ΑΝΕΛ για τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, με αφορμή όσα είπε ο τελευταίος για τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Ακόμη μία φορά, με τις δηλώσεις του, ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στην κυβερνητική συνεργασία. Όσον αφορά τα θέματα της Βουλής κατανοούμε ότι δεν γνωρίζει τις διαδικασίες, διότι ουδέποτε υπήρξε εκλεγμένος βουλευτής απευθείας από το λαό. Κρίμα», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Σημειώνεται, πως νωρίτερα, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Γερμανίας, Νίκος Κοτζιάς και Χάικο Μάας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών υπερτόνισαν την σπουδαιότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ να τονίζει πως «η Συμφωνία μας έβγαλε από τη φυλακή από την οποία μερικοί ονειρεύονται να ξαναμπούμε».

Παράλληλα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ θα κερδηθεί και θα έχει την απαραίτητη συμμετοχή.

Ακόμα εξέφρασε την πεποίθησή του και για την υπερψήφιση της Συμφωνίας στην ελληνική βουλή. Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι και μεμονωμένους βουλευτές, που έχουν δηλώσει την στάση τους υπέρ της Συμφωνίας, όπως είπε, θα ήλπιζε ότι «το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα στήριζαν αυτή τη συμφωνία», επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς σκέφτονται την εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στην εσωτερική».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης