Κόσμος

Συναγερμός ξανά στο Σάλσμπερι – Δύο άτομα αρρώστησαν σε εστιατόριο - Δηλητηρίαση τύπου Σκριπάλ;


Συναγερμός σήμανε το Σόλσμπερι της Βρετανίας, καθώς κλήθηκε η αστυνομία εκλήθη σε εστιατόριο της πόλης , όπου δύο άνθρωποι, ένας άντρας και μία γυναίκα φέρονται να έχουν αρρωστήσει.

Το εστιατόριο και η γύρω περιοχή έχουν αποκλεισθεί.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τη φύση του περιστατικού.
https://twitter.com/samproudy01/status/1041392663919046657?ref_src=twsrc%5Etfw

«Η αστυνομία κλήθηκε από την υπηρεσία ασθενοφόρων στο Prezzo της High Street στο Σόλσμπερι, στις 6.45 το απόγευμα, σήμερα 16 Σεπτεμβρίου, έπειτα από ιατρικό περιστατικό με εμπλεκόμενους δύο ανθρώπους, έναν άνδρα και  μία γυναίκα. Προληπτικά το εστιατόριο, αλλά και οι γύρω δρόμοι έχουν αποκλειστεί και στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί, που ερευνούν τις συνθήκες γύρω από την αιτία της ασθένειάς τους», ανέφερε εκπρόσωπος της της αστυνομίας του Wiltshire.
https://twitter.com/wiltshirepolice/status/1041397399992913921?ref_src=twsrc%5Etfw

Ένας 16χρονος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε έναν άνθρωπο με ειδική στολή για τοξικά υλικά να κινείται μεταξύ του εστιατορίου και του ασθενοφόρου.

«Μου είπαν ότι αρρώστησαν δύο άνθρωποι εκεί. Είδα έναν άντρα με άσπρη στολή και μάσκα στο στόμα του να μπαινει και να βγαίνει από το εστιατόριο στο ασθενοφόρο», ανέφερε, ενώ ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες και βίντεο από την κινητοποίηση.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές αρχές στο Σόλσμπερι βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, καθώς στην ίδια περιοχή είχαν δηλητηριαστεί το Μάρτιο με τον νευροτοξικό παράγοντα νόβιτσοκ ο Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας, Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια.

Μάλιστα, το εστιατόριο Prezzo απέχει μόλις 300 μ. από το ιταλικό εστιατόριο Zizzi, όπου έτρωγε ο Ρώσος πρώην κατάσκοπος.
https://twitter.com/samproudy01/status/1041393853729853440?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...