Κοινωνία

Συγκλονίζει η χήρα του 35χρονου που σκότωσε η τοξικομανής στην Κρήτη: «Δεν μας προστάτευσε κανείς»

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου εκδικάστηκε σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης η υπόθεση που αφορά στην δολοφονία Αλβανού από 27χρονη  τοξικομανή, πέρσι τον Νοέμβριο. Η ακροαματική διαδικασία είχε ... απ'όλα: Είχε ειλικρινή πόνο από τη χήρα, αλλά και συγγνώμες από την 27χρονη που στην πορεία αντικαταστάθηκαν από απειλές!

Η νεαρή γυναίκα είχε εμπλακεί σε υπόθεση με αγγελία για ροζ ραντεβού που αποδείχθηκε παγίδα, είχες συλληφθεί, κρατήθηκε, αφέθηκε ελεύθερη. Λίγες ώρες αργότερα, είχε σκοτώσει τον άτυχο άνδρα, μαχαιρώνοντάς τον στην καρδιά. Ωρες πριν την δολοφονία, η 27χρονη, σήμερα, γυναίκα, είχε αφεθεί ελεύθερη με τον όρο να παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης καθώς είναι τοξικομανής και οροθετική και έκριναν ότι αν έμπαινε στη φυλακή δεν θα είχε καμία σωτηρία στην κατάσταση της.

Η χήρα του άτυχου 35χρονου, συγκλόνισε στην κατάθεσή της, περιγράφοντας πώς έχασε τον άνδρα της, το στήριγμα της, από τη μία στιγμή στην άλλη ... χωρίς αιτία, και πώς έμεινε μόνη με το 7χρονο κορίτσι της κι ένα βρέφος στην αγκαλιά.

Η οικογένεια, χάνοντας τον 35χρονο πατέρα, έμεινε ... ξεκρέμαστη, με αποτέλεσμα μην έχοντας κανένα δικό τους στην Κρήτη, να φύγει για τη Γερμανία, όπου και ζει πλέον. "Σκότωσε τέσσερις ανθρώπους: τον άνδρα μου, εμένα και τα παιδιά μας. Γιατί δε με προστάτευσε το κράτος εκείνη τη μέρα; Δικαστήρια, αστυνομία και νοσοκομείο ... Κανείς από τις αρμόδιες υπηρεσίες, δε λειτούργησε όπως έπρεπε" - είπε κλαίγοντας η χήρα.

Στην απολογία της η 27χρονη ζήτησε συγνώμη. "Δεν μπορώ να την κοιτάξω στα μάτια, που της πήρα τον άνδρα", είπε, προσθέτοντας ότι δεν έχει κάνει κακό σε άνθρωπο. Είπε ότι με το θύμα είχε καλές σχέσεις, ότι καλούσαν πάντα το ασθενοφόρο όταν είχε πρόβλημα.

Για τη μοιραία μέρα, είπε πως είχε πάρει πάρα πολλά χάπια και ηρωίνη και δεν ήξερε ... που βρισκόταν. Δεν ήθελε να τον σκοτώσει, είπε, αποδίδοντας όσα συνέβησαν ... στην κακή στιγμή,

Η 27χρονη, σήμερα, γυναίκα, εκλιπαρούσε να της δώσουν μία ευκαιρία προκειμένου να πάει στη Γερμανία όπου ζει η μητέρα της, για να παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης. "Μακάρι να μπορούσα να τον φέρω πίσω στην ζωή" - είπε η 27χρονη.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή της, κατά το κατηγορητήριο, εκτιμώντας ότι είχε επίγνωση της κατάστασης. Είπε πως δεν βρισκόταν εν βρασμώ ούτε είχε το ακαταλόγιστο και πως το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η 27χρονη είχε μίσος και κακία για το θύμα, επειδή απαξίωνε τον τρόπο ζωής της. Η καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα έδρας προκάλεσε την αντίδραση της κατηγορούμενης, που άρχισε να φωνάζει.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε ισόβια και κάποια επιπλέον έτη ποινής για τα πλημμελήματα, πρόταση που έβγαλε εκτός ορίων την κατηγορούμενη, η οποία στράφηκε λεκτικά εναντίον της χήρας, βωμολοχόντας και απειλώντας την ότι θα της στείλει "κάποια καλά παιδάκια" να την τακτοποιήσουν!

Στην 27χρονη επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία και άλλα τέσσερα χρόνια για παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία. Της επιβλήθηκε επίσης χρηματική ποινή ύψους 2000 ευρώ.
Ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής, Μιχάλης Σαρχιανάκης, χαρακτήρισε ορθή την απόφαση του δικαστηρίου, επισημαίνοντας ότι η κατηγορούμενη αφενός δεν έδειξε καμία μεταμέλεια, αφετέρου αποδείχτηκε ότι, όταν τελούσε την ανθρωποκτονία, είχε επίγνωση της κατάστασης και του άδικου της πράξης της.
Ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην χήρα του άτυχου Αλβανού, η οποία στάθηκε με μεγάλη αξιοπρέπεια στην δικαστική αίθουσα, εκφράζοντας το παράπονο της για το γεγονός ότι το σύστημα δεν προστάτευσε τον αδικοχαμένο σύζυγο της. Ζήτησε δικαιοσύνη χωρίς φωνές και εντάσεις.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...