Πολιτική

Στο «συρτάρι» κρατούσε 8 αντικυβερνητικές αιτήσεις ακύρωσης ο τ. πρόεδρος του ΣτΕ

Οκτώ αντικυβερνητικές αιτήσεις ακύρωσης είχε «ξεχάσει» στα συρτάρια του, μέχρι και 14 μήνες, ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαος Σακελλαρίου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dikastiko.gr, ο κ. Σακελλαρίου, ο οποίος στις 17 Μαΐου παραιτήθηκε, καθώς δεν άντεχε, όπως είχε δηλώσει, τις διαρροές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των αποτελεσμάτων των διασκέψεων (κεκλεισμένων των θυρών) της Ολομέλειας του ΣτΕ, δεν είχε προσδιορίσει ούτε εισηγητή που θα χειριστεί τις υποθέσεις, αλλά ούτε φυσικά και ημερομηνία συζήτησής τους στο ακροατήριο.

Όπως σχολίαζαν συνάδελφοί του, η τακτική αυτή ήταν αντίθετη με αυτή των προκατόχων του, ενώ προκαλεί ποικιλότροπα ερωτηματικά. Μάλιστα, δεν επισημαίνουν ότι όλες αυτές «ορφανές» αιτήσεις ακύρωσης στρεφόντουσαν κατά βασικών κυβερνητικών επιλογών και αποφάσεων, όπως είναι η επένδυση στο Ελληνικό, η υπόθεση Βγενόπουλου-Τσατάνη, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, τα Hot Spot, κ.λπ.

Σημειώνεται, πάντως, ότι κατά πάγια τακτική οι σημαντικές αιτήσεις ακύρωσης που κατατίθενται στο ΣτΕ αποστέλλονται στον εκάστοτε πρόεδρο, προκειμένου να αποφανθεί εάν πρέπει να εισαχθούν στην Ολομέλεια του δικαστηρίου προς συζήτηση ή στο αρμόδιο Τμήμα του δικαστηρίου. Όμως, ο συγκεκριμένος πρόεδρος τήρησε μια δική του τακτική.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...