Πατριαρχεία

Στο πλευρό της κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων-Αδειάζει το Φανάρι:Η παγκοσμιοποίηση έχει κύριο στόχο της να καταστρέψει την Ορθόδοξη Εκκλησία

Μια αντιπροσωπεία Ουκρανών προσκυνητών είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πατριάρχη Ίεροσολύμων Θεόφιλο στο Πατριαρχείο την Παρασκευή. Της ομάδας ήταν επικεφαλής ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε Λουκάς .

Ο πατριάρχης τους μίλησε για τη μεγάλη ευλογία της επίσκεψης στα ιερά μέρη όπου ο ίδιος ο Χριστός έζησε και περπάτησε και τόνισε την ιδιαίτερη σημασία των κοινών Θειων λειτουργιών στους Αγίους Τόπους που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη πανορθόδοξης ενότητας.

Οι επίσκοποι και προσκυνητές μίλησαν επίσης για την τρέχουσα εκκλησιαστική αναταραχή στην Ουκρανία που προκάλεσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Θεόφιλος εξέφρασε την υποστήριξή του στην κανονική ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και την ακεραιότητα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Μητροπολίτης Λουκάς μίλησε για την ηγεσία του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριου: «Για μας τους Ουκρανούς, ο προκαθήμενός μας είναι ένας άθραυστος τοίχος πίσω από τον οποίο νιώθουμε ήρεμοι».

Σε απάντηση, ο Πατριάρχης Θεόφιλος τόνισε ότι παρόλο που ο λαός υποβάλλεται σε αυστηρές δοκιμασίες, δεν πρέπει να χάσει την ελπίδα του: «Ζούμε με την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Η ειρήνη και η αποκατάσταση της ενότητας θα έρθουν μόνο μέσα από την Εκκλησία και τις προσευχές μας ».

"Προσευχόμαστε για τον αδελφό μας, τον Μακαριότατο Μητροπολίτη Ονούφριο και τον λαό της Ουκρανίας", διαβεβαίωσε ο πατριάρχης τους Ουκρανούς προσκυνητές.

"Η παγκοσμιοποίηση έχει τον κύριο στόχο της, πάνω απ 'όλα, να καταστρέψει την Ορθόδοξη Εκκλησία. Τα πλοκάμια της παγκοσμιοποίησης προσπαθούν να διεισδύσουν στο σώμα της Εκκλησίας για να τα καταστρέψουν. Αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας. Η παρέμβαση πολιτικών σε εκκλησιαστικές υποθέσεις, εκπροσώπων μιας Εκκλησίας στις υποθέσεις μιας άλλης υπό την επήρεια πολιτικών είναι ένα σημάδι αυτής της διαδικασίας ", δήλωσε ο Μακαριώτατος,.

"Μόνο ο Σταυρός και η Ανάσταση του Ιησού Χριστού μας δίνουν δύναμη και ελπίδα για τη διατήρηση της ειρήνης, της πίστης μας και της ταυτότητάς μας", πρόσθεσε δίνοντας τη λύση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ