Πατριαρχεία

Στα άκρα οδηγεί την σύγκρουση ο Βαρθολομαίος - Επιμένει για το αυτοκέφαλο της Ουκρανικής Εκκλησίας - Δεν μας τρομάζουν οι απειλές!


Σημαντικά μηνύματα έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, την Κυριακή, στη διάρκεια του κηρύγματός του.

Μίλησε ξεκάθαρα για την αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας, λέγοντας ότι είναι δικαίωμά της να λάβει το καθεστώς της Αυτοκεφαλίας, παρά τις υπάρχουσες αντιδράσεις.

«Είναι δικαίωμα και μάλιστα αποκλειστικό του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου να χορηγεί το Αυτοκέφαλον, όπως το χορήγησε σε όλες τις νεότερες ορθόδοξες Εκκλησίες, αρχής γενομένης από της Ρωσίας από τον 16ο αιώνα και μέχρι την Εκκλησία της Τσεχίας και Σλοβακίας σήμερα. Δεν μας τρομάζουν οι απειλές, πρόσφατα είπα σε μια ομιλία μου ότι το Πατριαρχείο ούτε απειλεί ούτε απειλείται».

Ο κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε επίσης ότι ουδείς πρέπει να λησμονεί τον συντονιστικό ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι ό,τι πολυτιμότερον έχουμε ως Γένος εμείς οι Έλληνες. Και πρέπει να το προσέχουμε το Πατριαρχείο μας ως κόρην οφθαλμού. Να το σεβόμεθα το ίδιο και τα προνόμιά του, τη θέση του μέσα στο σύστημα των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Και να το υποστηρίζουμε με κάθε δυνατό μέσο και τρόπο» κατέληξε.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecumenicalpatriarchate%2Fvideos%2F705368883155214%2F&show_text=0&width=560

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ