Κύπρος

Σοκ στην Κύπρο: Είδε τον παιδεραστή που τη βίαζε επί χρόνια, μπροστά από το σπίτι της

Πολιτική αντιπαράθεση προκλήθηκε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την απονομή προεδρικής χάρης σε κατάδικους, με αποτέλεσμα να επωφεληθεί και δράστης σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικης, ο οποίος εξέτιε ποινή φυλάκισης 3 ετών.

Ο Κύπριος Πρόεδρος με γραπτή δήλωσή του εξέφρασε θλίψη για τον πόνο που προκλήθηκε στο θύμα της υπόθεσης, καθώς η κοπέλα η οποία σήμερα είναι ενήλικη, δεν είχε ενημερωθεί για την αποφυλάκιση του δράστη και τον είδε μπροστά της έξω από το σπίτι της, καθώς ο δράστης είναι γείτονας της.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, ανέφερε ότι η μείωση της ποινής των καταδίκων από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά την εκλογή του είναι μια πρακτική που ακολουθείται από το 1960, χωρίς να τίθενται κριτήρια.

Ο ίδιος, ανέφερε, σε συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα έθεσε κριτήρια ως προς τους εμπόρους ναρκωτικών, τους παιδεραστές, τους βιαστές και τους δράστες φόνων. Μετά το συγκεκριμένο συμβάν θα αλλάξουν τα κριτήρια ώστε να γίνουν αυστηρότερα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, σε δήλωση του ανέφερε πως η απονομή χάρης προϋποθέτει την θετική εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα και η ίδια πρακτική ακολουθήθηκε και από τον τέως Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια ο οποίος μετά την εκλογή του έδωσε χάρη σε 22 κατάδικους, δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων κατά ανηλίκων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...