Αθλητισμός

Σοκ πριν το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ - Χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο - Απόφαση που ρίχνει την Τούμπα;

Πολλές είναι οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει από χθες το όνομα του διαιτητή που θα διευθύνει το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, την προσεχή Κυριακή, στην Τούμπα.

Μπορεί ο Φινλανδός, Ματίας Γκεστράνιους, να ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA, ωστόσο τα σχόλια που λέγονται και γράφονται γι’ αυτόν δεν είναι τα πιο αποθεωτικά. Μάλιστα, και από τις δύο ομάδες δεν εκφράστηκαν με την καλύτερη άποψη για τον συγκεκριμένο ρέφερι, προφανώς γιατί περίμεναν μια πιο ενδεδειγμένη λύση, όπως του Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν στον περσινό τελικό Κυπέλλου.

Η ευθύνη προφανώς βαραίνει τον Μέλο Περέιρα, ο οποίος, πάντως, δεν είχε τον Φινλανδό πρώτο όνομα στη λίστα του. Όπως σας γράφαμε και χθες, ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής ήθελε ρέφερι από την Ισπανία, με εναλλακτική από τη Γερμανία, ωστόσο επειδή οι συγκεκριμένοι που είχε στο μυαλό του ορίστηκαν σε ματς αυτού του Σαββατοκύριακου, προχώρησε στη λύση του Ματίας Γκεστάνιους, καθώς είχε σοβαρές ενστάσεις να πάει σε ρέφερι από το «ανατολικό» μπλοκ.

Ο Φινλανδός διαιτητής, λοιπόν, δεν έκανε το καλύτερο «γκελ», ενώ υπάρχουν αρκετές αρνητικές αναφορές για το παρελθόν του, όπως παρουσιάζονται σε μερίδα του Τύπου, δυναμιτίζοντας έτσι το κλίμα ενόψει του μεγάλου ντέρμπι.

Είναι ενδεικτικό επίσης ότι και στην ΚΕΔ, όπου έμαθαν τελευταία στιγμή κυριολεκτικά το όνομα του «εκλεκτού» του Μέλο Περέιρα, σχεδόν… σοκαρίστηκαν από τη συγκεκριμένη επιλογή. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Sportdog, υψηλόβαθμα μέλη της επιτροπής διαιτησίας χτυπούσαν, χωρίς υπερβολή, το κεφάλι τους στον τοίχο ακούγοντας για τον Ματίας Γκεστράνιους. Και μένει, φυσικά, να φανεί στο γήπεδο, αν όντως εμπεριέχει τόσο μεγάλο ρίσκο η συγκεκριμένη επιλογή ώστε να δικαιολογεί όλες τις παραπάνω αντιδράσεις…

sportdog.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές