Πολιτική

Σκάνδαλο Energa: Η τεράστια κομπίνα για να αποφυλακιστεί ο Φλώρος

Πώς στήθηκε το κόλπο με τις πλαστές γνωματεύσεις - Η επανεκτίμηση του ιατρικού φακέλου από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας μειώνει το ποσοστό αναπηρίας του σε 55%

Νέα στοιχεία για την πλαστογράφηση των ιατρικών γνωματεύσεων με τα οποία αποφυλακίστηκε ο καταδικασμένος για την υπόθεση της Energa, Αριστείδης Φλώρος, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, όχι μόνο η εξέταση που έβγαλε τον επιχειρηματία ανάπηρο 70%, χαρίζοντάς του, έστω και προσωρινά ξανά την ελευθερία, ανήκει σε άλλον ασθενή με πραγματικό πρόβλημα, αλλά κάποιος φαίνεται πως έβαλε το… χέρι του στα ιατρικά απόρρητα.

Αφού λοιπόν εντόπισαν άλλον ασθενή με το ίδιο όνομα: Αριστείδης Φλώρος, αλλά με διαφορετικό ΑΜΚΑ και διαφορετικό ιατρικό ιστορικό, «έκλεψαν» την εξέτασή του από το νοσοκομείο!

Ο συγκεκριμένος ασθενής, συνονόματος του Φλώρου, είχε νοσηλευτεί τον Μάιο 2015 για χολή, ενώ πραγματοποίησε και αξονική τομογραφία.

Κάποιος λοιπόν, ο οποίος φέρεται να είχε πρόσβαση τα ιατρικά απόρρητα του νοσοκομείου, πήρε την ιατρική γνωμάτευση του συνονόματου ασθενή, συμπλήρωσε την ασθένεια που επιθυμούσε και αφού πλαστογράφησε την υπογραφή του γιατρού, την έβαλε στο φάκελο του καταδικασμένου Αριστείδη Φλώρου!

Η κλινική, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Alpha, απάντησε μάλιστα στον εισαγγελέα ότι ο ασθενής δεν έχει σχέση με τον κρατούμενο, και πως πρόκειται για άλλο άνδρα με το ίδιο όνομα, αλλά με διαφορετικό ιατρικό ιστορικό και διαφορετικό φυσικά ΑΜΚΑ.

Στο 55% η αναπηρία Φλώρου

Παράλληλα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η επανεκτίμηση του ιατρικού φακέλου του Αριστείδη Φλώρου, την περασμένη Παρασκευή, αφενός μείωσε το ποσοστό αναπηρίας του στο 55% (από 70%), αφετέρου ήταν η βασική αιτία ανατροπής του βουλεύματος, με το οποίο οδηγήθηκε εκ νέου στις φυλακές.

Οι αποκαλύψεις εκ μέρους του Ευαγγελισμού, περί «πλαστότητας» ιατρικών γνωματεύσεων του Φλώρου, οδήγησαν σε επανεξέταση του ιατρικού φακέλου από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) με παραγγελία του ΕΦΚΑ, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα πως «το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου ανέρχεται σε ποσοστό 55%, κατά ιατρική εκτίμηση».

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, μετά τον επανέλεγχο του ιατρικού φακέλου του Αριστείδη Φλώρου από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», η διοίκηση του ΕΦΚΑ προσέφυγε στη δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ, ζητώντας επαναπροσδιορισμό του συνολικού ποσοστού αναπηρίας του 39χρονου κατάδικου.

Την περασμένη Παρασκευή, την ώρα που το Συμβούλιο Εφετών Εύβοιας ετοιμαζόταν να καταλήξει σε νέα κρίση για τον Φλώρο, διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Προκοπίου η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής.

Ακόμα λοιπόν και κι αν δεν υπήρχαν καταγγελίες για πλαστότητα, η δευτεροβάθμια κρίση είναι πως ο Φλώρος δεν θα έπρεπε να αποφυλακιστεί, καθώς δεν είχε αναπηρία άνω του 67% που απαιτεί το άρθρο 110α του ΠΚ, όπως τροποποιήθηκε το 2015 από τον Νίκο Παρασκευόπουλο.
Σε άλλον ασθενή ανήκει η εξέταση που έβγαλε τον Φλώρο 70%!

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, την ώρα που ο 39χρονος επιχειρηματίας έχει οδηγηθεί εκ νέου, μετά τη σύλληψή του χθες το βράδυ στη Γλυφάδα, στις φυλακές της Χαλκίδας.

Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο Τάσος Τέλλογλου, η εξέταση με την οποία ο Αριστείδης Φλώρος έλαβε ποσοστό αναπηρίας 70% και εγκρίθηκε η αποφυλάκισή του ανήκει σε άλλον ασθενή!

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η εξέταση ανήκει σε ασθενή, ο οποίος όντως αντιμετωπίζει σοβαρά πνευμονολογικό πρόβλημα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως υπάρχει και δεύτερο έγγραφο το οποίο υπογράφει ο επικεφαλής της πνευμονολογικής μονάδας του νοσοκομείου στο οποίο πιστοποιείται η πάθηση.

Ο γιατρός που υπογράφει και το συγκεκριμένο έγγραφο αρνείται πάντως πως έχει εξετάσει τον Αριστείδη Φλώρο και έχει βάλει την υπογραφή του.

Το συγκεκριμένο μάλιστα έγγραφο δεν υπάρχει καν στο αρχείο του Ευαγγελισμού…

Όπως και να έχει, ο Αριστείδης Φλώρος οδηγήθηκε και πάλι στις φυλακές Χαλκίδας, ενώ αναμένεται άμεσα έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο τελικώς θεμελιώθηκε το ποσοστό αναπηρίας 70% με το οποίο αποφυλακίστηκε.

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας και οι γιατροί που γνωματεύσαν «αναπηρία» στον Φλώρο

Την ίδια ώρα, στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς περνά πλέον η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν ποινικών ευθυνών όσων ενεπλάκησαν στη σκανδαλώδη υπόθεση της αποφυλάκισης του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος είναι από τους «πρωταγωνιστές» του σκανδάλου Energa-Hellas Power - Βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις εντοπίζουν οι εισαγγελείς

Σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η έρευνα που διέταξε εξ αρχής ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου μεταφέρεται στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Εκεί θα διερευνήθει τυχόν διάπραξη αδικημάτων όπως «έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδή αναφορά στην Αρχή» (δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας), «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου και για «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Όλα αυτά ωστόσο εφόσον η εξέταση του Φλώρου αποδειχθεί πως δεν ανήκει τελικά σε άλλον ασθενή.
Σε επιφυλακή και ο ΙΣΑ - Ζητά στοιχεία για τα πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία για τις ιατρικές γνωματεύσεις του Αριστείδη Φλώρου αναμένει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), προκειμένου να κινήσει άμεσα τις πειθαρχικές διαδικασίες, σε περίπτωση που διαπιστωθεί εμπλοκή των μελών του.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή τις αποκαλύψεις σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις του Αριστείδη Φλώρου διευκρινίζει ότι εάν υπάρξουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής μελών του για την συγκεκριμένη υπόθεση θα αναλάβει το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΙΣΑ την εκδίκαση και την τιμωρία των ενδεχόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων των μελών του Συλλόγου.

Για το λόγο αυτό, ζητά άμεσα ενημέρωση από τη Διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις που φαίνεται ότι έχουν πλαστογραφηθεί σε περίπτωση που υπάρχει εμπλοκή μελών του. Επίσης ζητά από την υπηρεσία του ΕΦΚΑ που είναι αρμόδια για τα ΚΕΠΑ να του στείλει όλα τα σχετικά στοιχεία προκειμένου να επιληφθεί άμεσα για το θέμα.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γεώργιος Πατούλης δήλωσε: «Ο ΙΣΑ δεν θα επιτρέψει να τεθεί σε κίνδυνο η τιμή και η αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος και του ιατρικού σώματος συλλήβδην, θα πράξει το καθήκον του όπως ορίζει ο Νόμος, εφόσον υπάρξουν σχετικές ευθύνες των ιατρών».
Επέστρεψε στις φυλακές Χαλκίδας ο Φλώρος

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το δρόμο των φυλακών Χαλκίδας πήρε εκ νέου το Σάββατο (01/09/2018) ο καταδικασμένος επιχειρηματίας για το σκάνδαλο Energa Hellas – Power, Αριστείδης Φλώρος, με παραγγελία του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής (31/08) η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τον Φλώρο καθώς υπήρχε έκδηλη ανησυχία ότι θα επιχειρήσει να διαφύγει, μετά την απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών να ασκήσει έφεση κατά του βουλεύματος αποφυλάκισής του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ