Κύπρος

Σάλος στην Κύπρο: Ακατάλληλες 30.000 στολές παραλλαγής για την Ε.Φ.

Χωρίς τη νέα στολή παραλλαγής θα διεξαχθεί η στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου για την Ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τη στιγμή που οι στολές που είχαν παραδοθεί από τον ανάδοχο ήταν εκτός προδιαγραφών που τέθηκαν μέσα από τη συμφωνία πλαίσιο, όπως αναφέρει το philenews.

Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς πεζοπόρα τμήματα παρέλασαν με τη νέα πολυχρωματική στολή παραλλαγής, ενώ όπως λέχθηκε τότε η νέα στολή παραλλαγής θα χορηγείτο φέτος σε όλο το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς.

Προς το σκοπό αυτό διεξήχθη μίνι διαγωνισμός για την ανάθεση της προμήθειας 30.000 νέων στολών παραλλαγής για το 2018.

Τον διαγωνισμό κέρδισε ο ίδιος ανάδοχος που προμήθευσε το στρατό τη νέα στολή και την περασμένη χρονιά. Ωστόσο, οι στολές που είχαν παραδοθεί από τη συγκεκριμένη εταιρεία που κέρδισε τον διαγωνισμό κρίθηκαν ότι δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές που τέθηκαν μέσα από τον ανοικτό διαγωνισμό της συμφωνίας πλαίσιο και έχει χρονική διάρκεια τέσσερα χρόνια.

Σε μια προσπάθεια να παρελάσουν τουλάχιστον 500 στελέχη με τη νέα στολή καταβλήθηκαν προσπάθειες τις τελευταίες ημέρες για εξεύρεση λύσης, μπροστά και στα στενά χρονοδιαγράμματα που υπήρχαν και τις πιέσεις προς τον στρατό για άμεση προμήθειά τους, με το θέμα να επιλαμβάνεται προσωπικά ο υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», το Υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με το ΓΕΕΦ δεν ενέδωσαν στις πιέσεις και σταμάτησαν τις όποιες διαδικασίες με τον ανάδοχο για τις 500 στολές που θα χρησιμοποιούνταν στην παρέλαση από τη στιγμή που η στολή δεν ανταποκρίνονταν στις προδιαγραφές που τέθηκαν.

Παράλληλα, για τη στρατιωτική παρέλαση ΥΠΑΜ και ΓΕΕΦ βρήκαν εσωτερική λύση, χωρίς η Κυπριακή Δημοκρατία να υποστεί την όποια οικονομική επιβάρυνση.

Όσον αφορά τις 30.000 στολές παραλλαγής που θα έπρεπε να παραδοθούν από συγκεκριμένη εταιρεία και δεν τις αποδέχτηκε η αρμόδια Επιτροπή του ΓΕΕΦ σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο, από τη στιγμή που δεν ικανοποιούσαν τις προδιαγραφές που τέθηκαν, αναζητείται η καλύτερη λύση από το Υπουργείο Άμυνας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ