Υγεία

Πόνος στην κοιλιά: Πώς θα καταλάβετε ότι οι ενοχλήσεις είναι σκωληκοειδίτιδα

Πανικό, έντονο πόνο, αλλά και φόβο προκαλεί η σκωληκοειδίτιδα, αφού πρόκειται για πάθηση που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση.

Η οξεία σκωληκοειδίτιδα είναι μία από τις συχνότερες επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο.

Η σκωληκοειδίτιδα μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για τη ζωή εάν η απόφυση υποστεί ρήξη, όμως οι γιατροί συνήθως προχωρούν σε χειρουργική επέμβαση πριν συμβεί αυτό.

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε όλα εκείνα τα συμπτώματα που δείχνουν ότι υπάρχει φλεγμονή στην σκωληκοειδή σας απόφυση, ώστε να προλάβετε εγκαίρως να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας για την αφαίρεσή της.

Και αυτό γιατί η οξεία σκωληκοειδίτιδα μπορεί να επιδεινωθεί μέσα σε 12 ώς 18 ώρες, όπως αναφέρουν οι ειδικοί και να γίνει πολύ σοβαρή.

Η σκωληκοειδίτιδα εκδηλώνεται όταν υπάρχει φλεγμονή στη σκωληκοειδή απόφυση, το μικρό σάκο στο οποίο καταλήγει το παχύ έντερο.

Πώς θα καταλάβουμε λοιπόν αν οι ενοχλήσεις που αισθανόμαστε στην περιοχή της κοιλιάς οφείλονται σε σκωληκοειδίτιδα ή σε κάποια άλλη δυσλειτουργία;

Το πρώτο και πλέον χαρακτηριστικό σύμπτωμα της χρόνιας σκωληκοειδίτιδας είναι ο ήπιος πόνος. Η κοιλιά παρουσιάζει αυξημένη ευαισθησία και εκδηλώνεται πόνος εάν ασκηθεί πίεση χαμηλά και δεξιά στην κοιλία.

Ωστόσο, η πρώτη ένδειξη της σκωληκοειδίτιδας είναι συνήθως η δυσφορία κοντά στον αφαλό.

Καθώς η φλεγμονή επιδεινώνεται, ο πόνος από τη σκωληκοειδίτιδα συνήθως αυξάνεται και τελικά γίνεται πολύ έντονος. Ο πόνος επιδεινώνεται όταν ο ασθενής βήχει, φταρνίζεται, κινείται, παίρνει βαθιές αναπνοές ή όταν λυγίζει τους μηρούς προς τη μέση του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς συνήθως η σκωληκοειδίτιδα, εμφανίζεται πιο συχνά σε άτομα ηλικίας μεταξύ 10 και 30 ετών.

Τα συμπτώματα είναι:

Ναυτία και έμετο
Απώλεια της όρεξης
Πυρετός
Δυσκοιλιότητα ή διάρροια
Πρήξιμο στην κοιλιά

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...