ΗΠΑ

Πόλεμος ΗΠΑ – Ρωσίας για το παγκόσμιο εμπόριο όπλων!

Στα άκρα οι ρωσο - αμερικανικές σχέσεις, με την Μόσχα να κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι χρησιμοποιεί τις κυρώσεις για να μονοπωλήσει την διεθνή αγορά όπλων.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε την Παρασκευή (21.09.2018) ότι οι ΗΠΑ, με τις κυρώσεις που επιβάλλουν σε αγοραστές ρωσικών οπλικών συστημάτων και σε πρόσωπα που σχετίζονται με το τον ρωσικό στρατό, επιδιώκουν να εκτοπίσουν τους ανταγωνιστές τους από τη διεθνή αγορά οπλικών συστημάτων.

Τραμπ: Τιμωρεί Κίνα για να χτυπήσει τη Ρωσία
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ προέβη στην δήλωση αυτή με αφορμή τις νέες κυρώσεις που επέβαλε στον Κινεζικό Στρατό επειδή αγοράζει ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Suchoi – 35 και τα αντιαεροπορικά συστήματα S – 400.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενος στην επιβολή αμερικανικών κυρώσεων κατά της εταιρείας κατασκευής μαχητικών αεροσκαφών Suchoi, επειδή προβαίνει σε πωλήσεις στην Κίνα, είπε ότι οι νέες αυτές κυρώσεις εις βάρος της συνιστούν εκδήλωση “αθέμιτου ανταγωνισμού”.

Ο Πεσκόφ χαρακτήρισε τις νέες κυρώσεις εχθρικές και είπε ότι η Ρωσία προτίθεται να δώσει την δική της απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις βασιζόμενη στην αρχή της αμοιβαιότητας, προσθέτοντας ότι η απάντηση θα ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στα συμφέροντα της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ