Κύπρος

Πρόστιμο 500 ευρώ έκαστος στους πέντε Αιγύπτιους ψαράδες που συνέλαβε το ψευδοκράτος (εικόνα)

Ενώπιον του "δικαστηρίου" των κατεχομένων οδηγήθηκαν σήμερα οι πέντε Αιγύπτιοι ψαράδες, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 21 Σεπτεμβρίου, στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ακάμα και Κορμακίτη. 

Οι πέντε ψαράδες, όπως μετέδιδαν τα τουρκοκυπριακή μέσα ενημέρωσης, συνελήφθησαν με τις κατηγορίες ότι εισήλθαν στα "χωρικά ύδατα" του ψευδοκράτους, σε απόσταση 7,5 ναυτικών μιλίων από τον Κορμακίτη και ότι ψάρευαν παράνομα.

Το καΐκι με το όνομα "Γεια σου καΐκι μου Άη Νικόλα" που ανήκει στην εταιρεία "Τα Ψαροκάικα", εντοπίστηκε από την "ακτοφυλακή" και οδηγήθηκε στο λιμάνι της Κερύνειας, όπου και φρουρείτο από τις κατοχικές αρχές.

Οι πέντε Αιγύπτιοι ψαράδες οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του "δικαστηρίου" των κατεχομένων, αφού τελείωσε το δεύτερο διάταγμα τριήμερης κράτησής τους. Το "δικαστήριο" επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 3.500 τουρκικών λιρών, δηλαδή 500 ευρώ στον κάθε ψαρά.

Οι πέντε Αιγύπτιοι ψαράδες είναι οι Ahmed Farag Taha Elzahed, Sameh Sobheye Ali Moharam, Abdelraouf El Dayed Abdelrahman, Abdou İbrahim Eid İbrahim Elgendy, Amr Mahmoud Abdou Mohamed.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...