Οικονομία

Ποιος είναι ο Έλληνας εβραϊκού θρησκεύματος επενδυτής που… θέλει να συνεργαστεί με τα Folli Follie

Μία επιχειρηματολογία με την οποία μειδιά ολόκληρος ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας ανέπτυξαν οι δικηγόροι της Folli Follie στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την αίτηση προστασίας έναντι των πιστωτών της που είχε καταθέσει η εταιρεία.

Για την ακρίβεια, υποστήριξαν ότι έχουν βρει κάποιον θεσμικό επενδυτή, Έλληνα, ο οποίος δήθεν μπορεί να αγοράσει το 35,5% στην Αττικά Πολυκαταστήματα που έχει στην κατοχή της η επιχειρηματική οικογένεια Κουτσολιούτσου μέσω της Folli Follie και της Folli Follie Συμμετοχών αντί του ποσού των 70 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, θεωρείται όχι απλώς εξωφρενικό, αλλά εκτός πραγματικότητας. Κι αυτό γιατί το book value του 100% της Αττικά Πολυκαταστήματα είναι 75 εκατ. ευρώ.

Άρα, επί της ουσίας, έγκριτοι αναλυτές θεωρούν ότι δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή επιχειρηματικό σχήμα που να είναι διατεθειμένο να πληρώσει τόσο πολλά και μάλιστα για πακέτο μετοχών μειοψηφίας (35,5%). Επί της ουσίας ο μέτοχος μειοψηφίας σε αυτές τις περιπτώσεις δεν έχει κανένα λόγο στην διοίκηση της εταιρίας.

Ωστόσο, εκτός της αιθούσης των δικαστηρίων, ορισμένες πηγές υποστήριξαν ότι όντως υπάρχει Έλληνας επενδυτής, εβραϊκού θρησκεύματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για τον Σάμι Φάις, επιχειρηματία ο οποίος δραστηριοποιείται στο λιανεμπόριο.

Πηγές που πρόσκεινται στον επιχειρηματία, μιλώντας στο mononews, διέψευσαν κατηγορηματικά οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο.

«Εμείς δεν μιλάμε με την οικογένεια Κουτσολιούτσου, ούτε μας ενδιαφέρουν τα Αττικά Πολυκαταστήματα», απαντούν χαρακτηριστικά.

Πάντως, και για τον Έλληνα επενδυτή εβραϊκού θρησκεύματος, πολλοί αμφιβάλλουν ότι πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο.

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...