Αρχείο

Πασίγνωστη ΜΚΟ: «Αποδεχτείτε τους παιδόφιλους, είναι άτομα με διαφορετική σεξουαλική προτίμηση» (βίντεο)

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ομιλία φοιτήτριας της Ιατρικής στην Γερμανία για την παιδοφιλία και την αποδοχή της ως μιας φυσικής… ορμής. Η ομιλία της παρουσιάστηκε σε συνέδριο της TEDx και το video της έγινε σχεδόν αμέσως αρνητικό viral, πράγμα που οδήγησε την διοργανώτρια εταιρία στο να το αποσύρει άμεσα από τις διαδικτυακές πλατφόρμες και να βγάλει και σχετική ανακοίνωση.

Στην ομιλία της, η οποία έγινε στο γερμανικό πανεπιστήμιο Würtzberg, η Μιρτζάμ Χάιν υποστήριξε ότι «η παιδοφιλία είναι απλώς άλλος ένας σεξουαλικός προσανατολισμός, όπως η ετεροφυλοφιλία και η ομοφυλοφιλία».

Παιδοφιλία: Έλξη από ανήλικα άτομα – χωρίς να υπάρχει πράξη

Άποψη, η οποία προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και την οποία η νεαρή φοιτήτρια τεκμηρίωσε ξεκαθαρίζοντας, ότι παιδόφιλος είναι εκείνος που έλκεται από παιδιάαλλά καταπνίγει αυτή την έλξη, επειδή γνωρίζει το κακό που μπορεί να προκαλέσει στην ζωή των παιδιών.

Φέρνοντας ως παράδειγμα έναν 19χρονο φοιτητή και αυτή του την προτίμηση (του αρέσουν κορίτσια μεταξύ 6 και 12 ετών), τονίζει ότι εκείνος δεν μπορεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, αφού κρατά μυστική αυτή την πλευρά του εαυτού του. Το  αποτέλεσμα είναι να φροντίζει ο ίδιος να απομονώνεται και να απομακρύνεται από εκδηλώσεις ούτως ώστε να μην έρθει σε δύσκολη θέση απέναντι σε κάποιο παιδί. «Δεν μπορεί να μιλήσει σε κανέναν γι’ αυτό, ούτε σε φίλους ούτε στους γονείς του και μένει μόνος, χωρίς να μπορεί να αλλάξει αυτό που νιώθει. Ξέρει ότι δεν θα μπορέσει να έχει ποτέ μια φυσιολογική σχέση με βάση της δεδομένες ερωτικές του προτιμήσεις», συνεχίζει η ομιλήτρια.

Τονίζει μάλιστα τη διαφορά ανάμεσα σε παιδόφιλο και παιδεραστή, εξηγώντας ότι στην πρώτη περίπτωση μιλάμε μόνο για έλξη από ανήλικα άτομα – χωρίς να υπάρχει πράξη, ενώ στην δεύτερη για ασέλγεια πάνω σε αυτά. «Η παιδική σεξουαλική κακοποίηση είναι έγκλημα»,  ξεκαθαρίζει. «Ο παιδόφιλος, όμως, είναι ένας άνθρωπος που γεννήθηκε με αυτή την προτίμηση και δεν μπορεί να την αλλάξει. Όπως ακριβώς και ο ετεροφυλόφιλος ή ο ομοφυλόφιλος. Μόνο που σε αυτές τις περιπτώσεις τα άτομα μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να τα βιώσουν, να συζητήσουν και να βοηθήσουν το ένα το άλλο. Στην περίπτωση του παιδόφιλου, όμως, τα πράγματα είναι αλλιώς.», συμπληρώνει η Χάιν, προτείνοντάς μας να αναγνωρίσουμε την παιδοφιλία ως ένα φυσικό ένστικτο για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε αυτά τα άτομα να ζήσουν φυσιολογικά και να μην προβούν σε κάποια αδιανόητη πράξη.

«Η διαφορά ανάμεσα στην παιδοφιλία και τους άλλους σεξουαλικούς προσανατολισμούς είναι ότι η ζωή του ανθρώπου με αυτόν τον σεξουαλικό προσανατολισμό θα τελειώσει με μια καταστροφή», καταλήγει η φοιτήτρια, προσκαλώντας τον κόσμο να κατανοήσει την ιδιαιτερότητα  του παιδόφιλου και να δεχτεί τη «διαφορετική του σεξουαλική προτίμηση», για να μπορέσει να τον βοηθήσει.

«Η κοινωνία πρέπει να σταθεί σε αυτά τα άτομα. Κανείς δεν επιλέγει να είναι παιδόφιλος και κανείς δεν μπορεί να σταματήσει να είναι παιδόφιλος. Η παιδοφιλία είναι μια σκέψη, ένα συναίσθημα δεν είναι μία πράξη. Βοηθήστε τους παιδόφιλους να αποδεχτούν τη σεξουαλικότητά τους για να τους ενθαρρύνετε να μην προβούν ποτέ σε παιδική κακοποίηση. Κανείς δεν είναι υπεύθυνος για όσα νιώθει, αλλά σίγουρα είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του», ολοκλήρωσε την ομιλία της η Χάιν, αφού πρώτα είχε τονίσει τη σημασία της ψυχολογικής και φαρμακευτικής υποστήριξης σε αυτά τα άτομα. «Αν αλλάξουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τους παιδόφιλους θα μειώσουμε και τα κρούσματα της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης», είπε.

Η ανακοίνωση του TED

Σε μια λιτή σχετική ανακοίνωσή της, η TED κάνει λόγο για παρερμηνεία των λόγων της ομιλήτριας, διευκρινίζοντας ότι: «η Χάιν αναφερόταν στους παιδόφιλους που “γεννήθηκαν έτσι”. Επομένως εάν υπάρξει αναγνώριση και αποδοχή της ψυχικής διαταραχής, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά ώστε τα άτομα αυτά να μην βλάψουν ποτέ παιδιά.»

Τι είναι το TED

Το TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αφιερώνεται στη διάδοση ιδεών, συνήθως με τη μορφή σύντομων και ισχυρών ομιλιών. Ξεκίνησε το 1984 ως ένα συνέδριο όπου η Τεχνολογία, η Ψυχαγωγία και το Design (TED - Technology, Entertainment, Design)  συγκλίνουν, ενώ σήμερα περικλείει όλο το φάσμα του ανθρώπινου πνεύματος - από την επιστήμη και την τέχνη έως την κοινωνία και την παγκόσμια οικονομία. Κάθε χρόνο στο ετήσιο συνέδριο, μερικοί από τους κορυφαίους στοχαστές του κόσμου καλούνται να μοιραστούν τις ιδέες τους. Στις εκδηλώσεις του TED προσκαλούνται διακεκριμένα παγκοσμίως πρόσωπα της διανόησης και της δράσης και μιλούν για 18 λεπτά, για ιδέες οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν “τροφή” για το μυαλό του κάθε θεατή και να οδηγήσουν σε έναν παραγωγικό προβληματισμό.  Είναι μια εκδήλωση που αποτελείται από ένα ετερόκλητο, αλλά ταυτόχρονα σημαντικό και μοναδικό κοινό που μαζί με τους ομιλητές των εκδηλώσεων αυτών μπορούν να αποτελέσουν μια τεράστια δεξαμενή σκέψης, ικανή να καινοτομήσει και να κάνει τη διαφορά.

Τι είναι το TEDx

Στο πνεύμα των ιδεών που αξίζουν να διαδοθούν, το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών συνεδρίων που διοργανώνονται ανεξάρτητα και φέρνουν κοντά τους ανθρώπους για να μοιραστούν μια εμπειρία παρόμοια με εκείνη του TED. Σε ένα TEDx, μαγνητοσκοπημένες ομιλίες TED και ζωντανές ομιλίες συνδυάζονται για να δώσουν το έναυσμα για συζήτηση και επικοινωνία. Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν τον διακριτικό τίτλο TEDx όπου το x σημαίνει «ανεξάρτητα διοργανωμένο συνέδριο». Το TED παρέχει τις γενικές κατευθύνσεις για κάθε πρόγραμμα TEDx, αλλά το περιεχόμενο καθορίζεται και οργανώνεται ανεξάρτητα από τις εκάστοτε τοπικές ομάδες.

Στην Ελλάδα το TED δραστηριοποιείται από το 2009.

Δείτε το video με την ομιλία της φοιτήτριας

https://youtu.be/MNr3yhjQPI8

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...