Μέση Ανατολή

Παλαιστίνιος πέθανε ύστερα από σύλληψή του από τον Ισραηλινό στρατό

Ένας 24χρονος Παλαιστίνιος πέθανε ύστερα από τη σύλληψή του από τον Ισραηλινό στρατό, κατά τη διάρκεια επιδρομής στην δυτική όχθη, με την οικογένειά του να κατηγορεί τους στρατιώτες ότι τον σκότωσαν.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τον θάνατο του 24χρονου, όμως αρνείται ότι σκοτώθηκε και ανακοίνωσε πως συνελήφθη για “εχθρικές ενέργειες” στην Μπέιτ Ρίμα. χωρίς χρήση βίας και χωρίς να αντισταθεί. Ο Παλαιστίνιος έχασε τις αισθήσεις του, έλαβε τις πρώτες βοήθειες από τους Ισραηλινούς στρατιώτες, όμως κατέληξε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.

Αντίθετα ο Γιάζαν Ριμάουι, επικεφαλής της κοινότητας Μπέιτ Ρίμα στη Δυτική Όχθη, δήλωσε στο Wafa, το πρακτορείο ειδήσεων της Παλαιστινιακής Αρχής, ότι ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στο σπίτι του 24χρονου και του επιτέθηκε όταν κοιμόταν. Στη συνέχεια στρατιώτες τον πήραν ενώ αυτός είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Ο αδερφός του θύματος, Μπασίρ αλ Χάτιμπ, δήλωσε στο AFP πως «μπήκαν στο δωμάτιο του Μοχάμεντ την ώρα που κοιμόταν και τον χτύπησαν βίαια. Ακούσαμε τις φωνές. Μετά από λίγο σταμάτησε και ένας στρατιώτης τον κουβάλησε στην πλάτη του».

Η ένωση Παλαιστίνιων κρατούμενων ανακοίνωσε ότι τα μέλη της οικογένειας του Χάτιμπ κατηγορούν τον ισραηλινό στρατό ότι τον σκότωσε και τόνισε ότι και εκείνη θεωρεί το Ισραήλ υπεύθυνο για τον θάνατό του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ