Περιβάλλον

Ο τυφώνα Φλόρενς παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του - Δύο μωρά μεταξύ των 17 νεκρών

Δύο νήπια ηλικίας κάτω των 12 μηνών στη Βόρεια Καρολίνα συγκαταλέγονται στα 17 θύματα του τυφώνα Φλόρενς, που εξακολουθεί να σαρώνει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

ΤΟ ένα από τα νήπια, ένα αγοράκι τριών μηνών, σκοτώθηκε από πτώση πεύκου στο τροχόσπιτο της οικογένειας στην κομητεία Γκάστον, αλλά σώθηκαν οι γονείς του.

Το άλλο παιδί, ένα μωρό ηλικίας οκτώ μηνών σκοτώθηκε μαζί με τη μητέρα όταν έπεσε δέντρο στο σπίτι τους στο Γουίλμινγκτον, ενώ άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τις ζωές του σε τροχαία λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας στη Νότια Καρολίνα.

Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στις δύο αυτές πολιτείες, όπου από την περασμένη Παρασκευή έπεσαν πάνω απο 75 εκ. βροχής.

Ο Φλόρενς υποβαθμίστηκε σε καταιγίδα φθάνοντας στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, και ενώ οι άνεμοι που τον συνοδεύουν πνέουν πλέον με περίπου 60 χλμ/ ώρα, οι Αρχές προειδοποιούν για τον κίνδυνο από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες. «Ο κίνδυνος για τη ζωή αυξάνεται λόγω των “οργισμένων” νερών », τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνα, Ρόι Κούπερ.

Στο Γουίλμινγκτον συνελήφθησαν πέντε ύποπτοι για λεηλασία καταστήματος. Η αστυνομία επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 μ.μ. έως τις 6 το π.μ.

Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι έχουν πάει σε καταφύγια.

Οι μετεωρολόγοι φοβούνται ότι τις επόμενες ημέρες θα καταγραφούν οι χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία της Βόρειας Καρολίνα καθώς τα ποτάμια έχουν φουσκώσει με τη στάθμες τους να αγγίζουν επίπεδα ρεκόρ.

Ήδη διατάχθηκε η εκκένωση χιλιάδων κατοικιών στις παρόχθιες περιοχές των ποταμών Little River και Cape Fear River.

Σωστικά συνεργεία και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας «εργάζονται πολύ σκληρά», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Τwitter. «Καθώς η καταιγίδα αρχίζει επιτέλους να υποχωρεί, αυτοί ανεβάζουν ταχύτητα. Πολύ επαγγελματικό!»

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης