Πατριαρχεία

Ορθοδοξία ώρα μηδέν: Με Ρώσους Επισκόπους στην Κωνσταντινούπολη απαντάει η Μόσχα στους Έξαρχους του Φαναρίου στο Κίεβο

Η Μόσχα προειδοποιεί πως η πρόκληση του Φαναρίου με τους Έξαρχους στο Κίεβο δεν θα μείνει αναπάντητη. Οι πρώτες πληροφορίες λοιπόν μιλούν για εγκαθίδρυση Ρώσων εκκλησιαστικών επισκοπών στην Τουρκία που θα μπορούσε να αποτελέσει απάντηση στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο σύμφωνα με θρησκευτικό εμπειρογνώμονα
Σύμφωνα με τους Ρώσους η Κωνσταντινούπολη "παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι" με ορατό το ενδεχόμενο για σχίσμα.

Η συμμετρική απάντηση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε πράξεις της Κωνσταντινούπολης στην Ουκρανία θα μπορούσε να έρθει με την εγκαθίδρυση Επισκοπών του Πατριαρχείου Μόσχας στην Τουρκία, ανέφερε ένας διάσημος θρησκευτικός εμπειρογνώμονας, ο καθηγητής Ρομάν Σίλαντιεφ.

"Αποφασιστική απάντηση είναι να δημιουργήσουμε μητροπόλεις στην Τουρκία, όπου υπάρχουν τουλάχιστον δέκα φορές περισσότερα μέλη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ακόμη και αν υπολογίζουμε μόνο εκείνους που ζουν μόνιμα στη χώρα. Και αν λάβουμε υπόψη πέντε εκατομμύρια τουρίστες που έρχονται στην Τουρκία κάθε χρόνο, είναι τελείως διαφορετικοί αριθμητικοί υπολογισμοί ", δήλωσε .

Τόνισε ότι πολλοί Ορθόδοξοι πιστοί που έρχονται στην Τουρκία αναζητούν συνήθως μια εκκλησία όπου μπορούν να προσευχηθούν.

"Στην Κύπρο, πολλές εκκλησίες πραγματικά κατέχουν λειτουργίες στα ρωσικά, αν και δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί τουρίστες στη χώρα, αλλά αν ανοίξουμε τέτοιες εκκλησίες στην Τουρκία, στην Κωνσταντινούπολη, στα θέρετρα θα υπάρχουν πλήθη προσκυνητών", δήλωσε .

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Πατριαρχείο Μόσχας θα μπορούσε να παρουσιάσει ενδιαφέρον για την τουρκική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία είναι μικρή, αλλά επίσημα αναγνωρισμένη στην Τουρκία "και η Ρωσική Εκκλησία θα μπορούσε να την αναγνωρίσει ως κληρονόμο του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης της εποχής της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας".

"Η Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης έχει το δικό της σχίσμα και τίποτα δεν μας εμποδίζει να χρησιμοποιήσουμε αυτό το σχίσμα καθώς χρησιμοποιούν το δικό μας. Βεβαίως, τέτοιες προτάσεις είναι τολμηρές, αλλά μπορούν να συζητηθούν σε τέτοιο διάλογο που βλέπουμε σήμερα ", δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Σιλαντιέφ, η Κωνσταντινούπολη "παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι, η άβυσσος του σχίσματος μπορεί να ανοίξει όχι μόνο από την πλευρά μας, αλλά και από την πλευρά της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης".

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...