Ελληνοτουρκικά

Οι Τούρκοι ανοίγουν «πυρ» στο Αιγαίο - Προκαλούν με νέες NAVTEX - Σε επιφυλακή οι ΕΔ - «Σάρωσε» τον Έβρο ο διοικητής της 1ης Στρατιάς

Mετά τις απειλές του Ρ. Τ. Ερντογάν, η Άγκυρα καλλιεργεί σκηνικό πολέμου με τον χαρτοπόλεμο των NAVTEX. Η Άγκυρα προσπαθεί να ανεβάσει το θερμόμετρο με δαδοχικές ασκήσεις με πυρά και ναυτικά γυμνάσια έως και στην προσεχή Τετάρτη.

Από σήμερα τα μεσάνυχτα έως και τις δυο τα ξημερώματα του Σαββάτου η υπερδραστήρια υδρογραφική υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας έχει δεσμεύσει παράνομα για ναυτικά γυμνάσια μια ευρεία θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Αγίου Ευστρατίου.

Με νεότερη NAVTEX προαναγγέλλει την διεξαγωγή άσκησης με πυρά μεταξύ Ικαρίας και Χίου, από τις 11 το πρωί έως και στις 14.00 το μεσημέρι.

Ακόμη για την ερχόμενη Τρίτη η υδρογραφική υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, δεσμεύει παράνομα για περισσότερες από δώδεκα ώρες θαλάσσια περιοχή στα νοτιανατολικά της Μυτιλήνης, ξανά για άσκηση με πυρά.

Όλα αυτά, οδηγούν σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής τις  ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μετά το τελεσίγραφο των Τούρκων στην Κύπρο, αποδεικνύοντας ότι είναι έτοιμοι για όλα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο διοικητής της 1ης στρατιάς Αντιστράτηγος κ. Δημόκριτος Ζερβάκης επισκέφθηκε φυλάκια και μονάδες μονάδες προκαλύψεως της 16ης Μεραρχίας Πεζικού στο Διδυμότειχο, δίνοντας οδηγίες και συμβουλές για όλες τις περιπτώσεις.

Ο ανώτατος διοικητής επέλεξε ειδικά την περιοχή του Βόρειου Έβρου, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει ''ξεσκονίσει'' όλες τις μονάδες και τα φυλάκια, ελέγχοντας την επιχειρησιακή ετοιμότητα και δίνοντας εντολές και κατευθύνσεις στο προσωπικό, αναφέρει το Kranos.gr.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στρατηγός Ζερβάκης, επιθεωρεί τόσο επισταμένα την περιοχή του Έβρου.

Πριν λίγο καιρό είχε βρεθεί στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, όπου παρακολούθησε βολές μονάδων Εθνοφυλακής,τονίζει το άρθρο.

Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο τουρκικών προκλήσεων ειδικά στην περιοχή αυτή, είτε με κινήσεις όπως αυτή πρόσφατα με τους δύο Τούρκους στρατιώτες που «δοκίμασαν» το ελληνικό σύστημα επαγρύπνησης των συνόρων, είτε με νέο πιθανό κύμα ''προσφύγων'' από τη Μέση Ανατολή.

Η ουσία είναι ότι μετά το Αιγαίο και ο Έβρος δεν βρίσκει «ησυχία» από τα τουρκικά σχέδια.     

Υπενθυμίζουμε ότι ο ελληνικός στρατός στο σύνολο του δεν είχε βέβαια ούτε «ήσυχο» καλοκαίρι, διότι ο Ερντογάν προκαλούσε συνεχώς σε Αιγαίο και Κύπρο, έχοντας πάντα σκοπό την υφαρπαγή «θαλάσσιων οικοπέδων» τόσο από Κύπρο όσο και από Ελλάδα, ειδικά μετά την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η τουρκική οικονομία.

Επίσης, η ανησυχία που επικρατεί στην Αθήνα λόγω ανακοινώσεων και τουρκικών κινήσεων το τελευταίο διάστημα, οδήγησε το ελληνικό πολεμικό ναυτικό να ανακοινώσει την υλοποίηση  τουλάχιστον τριών ασκήσεων στο Αιγαίο το επόμενο διάστημα παραμένοντας έτσι σε συνεχή επιφυλακή.

Ο Στόλος θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες τρεις διαδοχικές ασκήσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της διακλαδικής άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ, στην οποία θα έχουμε εκ νέου ανάπτυξη του ελληνικού στόλου.

Αυτό σημαίνει ότι δεκάδες ελληνικές μονάδες επιφανείας και υποβρύχια θα κατοικοεδρεύσουν  για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Αιγαίο, έτοιμα για δράση οπουδήποτε απαιτηθεί.

Πολλοί ειδικοί τόσο στον ελληνικό όσο και στον διεθνή και ελληνικό τύπο, αναρωτιούνται συνεχώς με άρθρα τους το πότε θα «κτυπήσει» με κάποιο στημένο επεισόδιο η Τουρκία  στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ έγκυρα και μεγάλα αμερικανικά ινστιτούτα χαρακτηρίζουν την Τουρκία ως νούμερο ένα απειλή στην Α.Μεσόγειο και στο Αιγαίο.  

Μέσα σε αυτό το κλίμα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν συνεχώς τις εξελίξεις και αναπροσαρμόζουν ανάλογα τις κινήσεις τους στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, διαβλέποντας τουρκική αποφασιστικότητα για ευθεία πρόκληση.  

Χθες και σήμερα είχαμε όλως τυχαίως είχαμε νέες απειλές από την Τουρκία, που βάζει πλώρη για θερμό επεισόδιο σε Αιγαίο και Κύπρο. Η Τουρκία δεν πτοείται και προχωρά ακάθεκτη στον σχεδιασμό της.

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθούν τετελεσμένα και ειδικά για σχέδια που δεν έχει εγκρίνει», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Εμείς πάντα το λέμε. Αν υπάρχει πετρέλαιο, θα το βρούμε. Θα κάνουμε περισσότερες έρευνες και γεωτρήσεις. Το τελευταίο διάστημα κάναμε σημαντικά βήματα ως προς την έρευνα υδρογονανθράκων», ανέφερε ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή όμως οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν να οριοθετήσουν ΑΟΖ, ανοίγοντας δίοδο νότια της Κρήτης και στην Α.Μεσόγειο στην οποία οι Αμερικανοί τους αναμένουν με «άγριες» διαθέσεις.

Ο Ερντογάν θέλει να τελειώσει στην Κύπρο αρχικά, το αιματοβαμμένο έργο του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού Ετσεβίτ με την εισβολή  και κατοχή του 37% της Κύπρου, ενώ στο Αιγαίο να συνεχίσει και να επεκτείνει το σχέδιο «Ίμια» σε Καστελόριζο αλλά και αλλού.  

Σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο (Η Άγκυρα σχεδιάζει να περικυκλώσει Ελλάδα και Κύπρο: Ο Ερντογάν θέλει την Α. Μεσόγειο «τουρκική λίμνη» – «Ξεσκονίζουν» «αυτοκρατορικούς» χάρτες), είχαμε αναφέρει ότι συγκλονιστικές εξελίξεις απορρέουν από την μεγαλομανία της σημερινής τουρκικής πολιτικής που ονειρεύεται δόξες και μεγαλεία μεσαιωνικά, αλλά αμετάκλητα και οριστικά χαμένα.

Ο σύγχρονος σουλτάνος της Τουρκίας ονειρεύεται την δόξα του «Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή» , ενώ σχεδιάζει μεθοδικά την επανακατάκτηση των Βαλκανίων, τα οποία αποσχίστηκαν βίαια το 1912-13 με τους βαλκανικούς πολέμους, κάτι που δεν χώνεψαν πραγματικά οι Τούρκοι ποτέ, παρά την τωρινή οικονομική κρίση και την κόντρα με τις ΗΠΑ για το ίδιο αυτό θέμα.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ειδικά μετά την απόπειρα πραξικοπήματος «πέταξε εντελώς τον φιλοδυτικό του μανδύα» και απροκάλυπτα μιλάει για ανασύσταση μιας στυγνής και απάνθρωπης αυτοκρατορίας που αιματοκύλησε την Μεσόγειο και τα Βαλκάνια για εκατοντάδες χρόνια.

Τουρκικοί «αυτοκρατορικοί» χάρτες οριοθετούν την περιοχή από το Ιόνιο, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο μέχρι την Κύπρο, το Σουέζ και τη Σομαλία ως σφαίρα επιρροής και επικυριαρχίας, με τη χώρα μας να διαδραματίζει τον κομβικότερο ρόλο στην υλοποίηση των τουρκικών στρατηγικών αναθεωρητικών σχεδιασμών.

Όλα αυτά για κάποιους είναι υπερβολικά ή αποτελούν ενδεχομένως αποκυήματα της φαντασίας όσον αφορά την σημερινή Τουρκία, και αυτό ίσως είναι το πιο επικίνδυνο απ΄όλα .

Οι Τούρκοι έχουν γαλουχήσει γενιές ολόκληρες ότι μεγάλο κομμάτι της σημερινής ελληνικής επικράτειας σε Α.Θράκη και Αιγαίο είναι τουρκικό και κάποια στιγμή θα πρέπει να πολεμήσουν για να τα πάρουν πίσω. 

Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς ως Έλληνες για αυτό ειδικά τώρα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρονται να έχουν βγει "όλα στο σφυρί".  

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ