Μέση Ανατολή

Οι ΗΠΑ θα αποσύρουν πυραυλικά συστήματα από τη Μέση Ανατολή -Τί συνέβη;

Οι ΗΠΑ προχωρούν στην απόσυρση ορισμένων πυραυλικών συστημάτων που έχουν εγκατεστημένα στη Μέση Ανατολή, καθώς ο στρατός επικεντρώνεται πλέον στην ένταση με Κίνα και Ρωσία.

Οι ΗΠΑ αποσύρουν ορισμένα από τα αντιαεροπορικά και πυραυλικά συστήματα που έχουν στη Μέση Ανατολή, όπως μετέδωσε την Τετάρτη η Wall Street Journal, επικαλούμενη ανώτερους αξιωματούχους του αμερικανικού στρατού. Η απόσυρση θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Τουλάχιστον τέσσερα συστήματα Patriot θα αποσυρθούν από την Ιορδανία, το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν, αναφέρει το ίδιο Μέσο, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα βήμα που σηματοδοτεί τη μετακίνηση της προσοχής από τη μακροχρόνια στρατιωτική αντιπαράθεση σε Μέση Ανατολή και Αφγανιστάν, προς τις εντάσεις που υπάρχουν με Κίνα και Ρωσία.

Ασαφής παραμένει ο ακριβής αριθμός των αμερικανικών στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή, όμως σύμφωνα με δεδομένα του Πενταγώνου, η χώρα έχει αναπτύξει περίπου 54.000 στρατιώτες σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής και διατηρεί στρατιωτικές βάσεις σε επτά από αυτές. Η γενικά λίστα περιλαμβάνει την Αίγυπτο, το Ισραήλ, το Λίβανο, τη Συρία, την Τουρκία, την Ιορδανία, το Ιράκ, το Κουβέιτ, τη Σαουδική Αραβία, την Υεμένη, το Ομάν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και το Μπαχρέιν.

Σύμφωνα με τριμηνιαία αναφορά του Πενταγώνου για την αμερικανική στρατιωτική παρουσία σε όλον τον κόσμο, που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2017, ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών και εργαζομένων στο υπουργείο Άμυνας που βρίσκονται στη Μέση Ανατολή ανέρχεται σε 54.180.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ