ΗΠΑ

Οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ ετοιμάζονται για πόλεμο με Ρωσία ή Κίνα (βίντεο)


Οι επιθέσεις σε εχθρικά μαχητικά με αεροσκάφη εγγύς αεροπορικής υποστήριξης, χρησιμοποιώντας ειδικά λέιζερ, από χερσαίες δυνάμεις, που προσδιορίζουν τους εχθρικούς στόχους για τα φίλια αεροσκάφη και η εκπαίδευση φιλικών δυνάμεων για μάχες εντός πόλεων με πολλές απώλειες, είναι ικανότητες των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικήw Αεροπορίαw των ΗΠΑ, που δοκιμάστηκαν και εξελίχθηκαν τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια περίπου στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Αντλώντας από αυτές τις τακτικές, τεχνικές και διαδικασίες (ΤΤΡ), οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ εργάζoνται με ταχείς ρυθμούς προς μια στρατηγική στροφή από την εμβάθυνση σε επιχειρήσεις ενάντια σε εξεγέρσεις και ανταρτοπόλεμο προς την προετοιμασία μιας στρατηγικής προσαρμοσμένης στις απαιτήσεις ενός πολέμου ενάντια σε έναν προηγμένο αντίπαλο, έναν πόλεμο μεταξύ Μεγάλων Δυνάμεων.

Ο Αντιπτέραρχος Μάρσαλ Γουέμπ δήλωσε στις 17 Σεπτεμβρίου στο Συνέδριο της Πολεμικής Αεροπορίας ότι υπάρχει μεγάλη στρατηγική αξία σε αυτήν την στροφή δόγματος, καθώς με τη νοοτροπία που διαθέτουν τα στρατεύματά του μπορούν να αυτοσχεδιάζουν και να θέτουν διλήμματα στον αντίπαλο.

Στη συνέχεια τόνισε ότι η προσπάθεια για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν θα μειωθεί τα επόμενα χρόνια αλλά πιθανότατα να αυξηθεί καθώς οι υπάρχουσες απειλές παραμένουν, την ίδια στιγμή που εμφανίζονται άλλες.

Επίσης , κατέστησε σαφές ότι οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ είναι προσηλωμένες στο να ενσωματώσουν τις υφιστάμενες τακτικές,τεχνικές και διαδικασίες (TTP’s) στο πλαίσιο σύγκρουσης Μεγάλων Δυνάμεων.

Είναι ενδιαφέρον ότι, η ενσωμάτωση των δοκιμασμένων τακτικών,τεχνικών και διαδικασιών, σε μάχες εναντίον προηγμένων τεχνολογικά αντιπάλων, δεν είναι μια υπερεπέκταση των δυνατοτήτων της ΠΑ των ΗΠΑ, αλλά περισσότερο μια μορφή αναβάθμισης.
Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Enduring Freedom» στο Αφγανιστάν, οι Ειδικές Δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας, (Special Tactics Squadron), χρησιμοποίησαν προηγμένες τεχνικές στόχευσης για την καθοδήγηση των αεροσκαφών που επιτέθηκαν στους Ταλιμπάν.

Αυτό περιελάμβανε τη χρήση λέιζερ για την στοχοθέτηση σημείων για βομβαρδισμούς και εγγύς αεροπορική υποστήριξη, με τις συγκεκριμένες αμερικανικές δυνάμεις να συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό τον αγώνα για την εκδίωξη των Ταλιμπάν και της Αλ-Κάιντα.

Αυτού του είδους οι επιχειρήσεις μπορούν να εφαρμοστούν και σε θέατρα επιχειρήσεων όπου αντίπαλος θα είναι μια Μεγάλη Δύναμη, όπως για παράδειγμα η προοπτική να χρειαστεί εγγύς αεροπορική υποστήριξη για να ενισχύσει την προώθηση μονάδων στο έδαφος, είναι κάτι αναμενόμενο.

Παρόλο που προφανώς υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα σε επιθέσεις εναντίον ανταρτών και ενάντια σε εκπαιδευμένο συμβατικό στρατό, εντούτοις οι τακτικές, οι προσεγγίσεις στο πεδίο της μάχης φαίνεται να μην διαφέρουν και πολύ.

Οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήεων της ΠΑ των ΗΠΑ Φωτογραφία :Specialopoertions.com

Ο Αντιπτέραρχος στον λόγο του, τόνισε τη σημασία αεροσκαφών ελαφράς επίθεσης, καθώς σε περιβάλλοντα μάχης όπου η Πολεμική Αεροπορία έχει εδραιώσει αεροπορική υπεροχή, τα συγκεκριμένα αεροσκάφη θα μπορούν να διαδραματίσουν έναν πολύ σημαντικό και εξαιρετικό ρόλο.

Οι δυνάμεις αυτές της Πολεμικής Αεροπορίας είναι επίσης γνωστές για την σημαντική τεχνογνωσία που διαθέτουν και που χρησιμοποιείται τόσο για την εκπαίδευση όσο και για τον εξοπλισμό φιλικών δυνάμεων. Η παροχή συμβουλών σε συμμάχους είναι μια ακόμα περίπτωση δεξιοτήτων που μπορεί να έχουν μεγάλη αξία σε μεγάλους πολέμους.

Μέρος αυτής της τεχνογνωσίας είναι η αναγνώριση του εδάφους και του αέρα χρησιμοποιώντας αισθητήρες και η ικανότητα εύρεσης σημείων στο πεδίο που θα εξασφαλίζει τακτικό πλεονέκτημα είτε σε επιθετικές είτε σε αμυντικές επιχειρήσεις.

Λειτουργώντας σε μικρές μονάδες, συχνά κάπως αυτόνομα, οι ειδικές αυτές έμπειρες δυνάμεις επιχειρούν σε δύσκολα προσπελάσιμες περιοχές μάχης.

Το Κέντρο Πολεμικής Αεροπορίας για το Δόγμα, την Ανάπτυξη και την Εκπαίδευση, Curtis Lemay, δίνει επίσης το πλήρες φάσμα των αποστολών των ειδικών αυτών δυνάμεων, πολλές από τις οποίες έχουν σχεδιαστεί ειδικά για πολέμους μεγάλης κλίμακας και περιλαμβάνουν χτυπήματα ή επιθέσεις ακριβείας, διοίκηση και έλεγχο, καθώς εξειδικευμένη εναέρια κινητικότητα.

Το γενικό πλαίσιο για την μεταστροφή του δόγματος, όπως αυτό διατυπώθηκε από τον Αντιπτέραρχο Webb, αντικατοπτρίζει έννοιες πολλαπλών τομέων που είναι ενσωματωμένες πλέον σε στρατιωτικά εγχειρίδια δοκίμων.

Η έκθεση του 2017 του Κέντρου Curtis Lemay, αναφέρει μια “συνέχεια” και μια “συνοχή” στις επιθετικές ειδικές αποστολές, με επίκεντρο τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας,την αποτροπή, περιορισμένες εξεγέρσεις αλλά και το πιο σημαντικό, επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας.

Δείτε σχετικό βίντεο από την εκπαίδευση αυτών των επίλεκτων μονάδων της ΠΑ των ΗΠΑ:
https://www.youtube.com/embed/_bDCqW_iAJY

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...