Πολιτική

Οι αυστριακοί τουρίστες «ψηφίζουν» Ελλάδα: Μόνη στην κορυφή - Άφησε πίσω την Ισπανία

Η Ελλάδα ήταν φέτος ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός με αεροπλάνο για τη μεγαλύτερη αλυσίδα γραφείων τουρισμού στην Αυστρία, "Φερκερσμπιρό" (Verkehrsbuero Group), όπως τόνισε κατά τη σημερινή παρουσίαση του απολογισμού του ομίλου για το 2018, η πρόεδρος του Χέλγκα Φρόιντ.

Σύμφωνα με την ίδια, ο κύκλος εργασιών του Verkehrsbuero σε σχέση με την Ελλάδα, παρουσίασε φέτος μία αύξηση κατά 19% σε σχέση με το 2017, ενώ, όπως επισήμανε, πέρα από τα μεγάλα νησιά (Κρήτη, Ρόδος και Κως) ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η ζήτηση για μικρότερους και λιγότερο γνωστούς προορισμούς στην Ελλάδα.

Από την πρώτη πέρυσι, στη δεύτερη θέση πίσω από την Ελλάδα, βρέθηκε φέτος η Ισπανία, μάλιστα με μία μείωση εκεί του κύκλου εργασιών του Verkehrsbuero της τάξης του 9% σε σχέση με πέρυσι, ενώ γενικότερα η Ισπανία εμφανίζει φέτος μείωση κατά 6% των κρατήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο σε σχέση με το 2017.

Όπως παρατήρησε χαρακτηριστικά η Χέλγκα Φρόιντ, "έπειτα από δύο χρόνια, η Ισπανία και η Κροατία χάνουν σε σημασία και οι Αυστριακοί επιστρέφουν στους παλιούς αγαπημένους προορισμούς τους" (ΣΣ δηλαδή στην Ελλάδα).

Το γεγονός πως "η Ελλάδα παραμένει και φέτος ο πλέον προσφιλής τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς, με τις έως τώρα κρατήσεις να παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση σε σχέση με πέρυσι", τονίζονταν ήδη από τις αρχές της χρονιάς σε δημοσιεύματα αυστριακών εφημερίδων.

"Το 2018 θα είναι η χρονιά-ρεκόρ για διακοπές - Η Ελλάδα, όπως και την προηγούμενη χρονιά, ο αγαπημένος προορισμός των Αυστριακών, με αύξηση ακόμη έως και 45% στις κρατήσεις" σημείωνε, για παράδειγμα, στον τίτλο σχετικού δημοσιεύματος "Θέμα της ημέρας", η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Oesterreich, αναφέροντας πως η Ελλάδα παραμένει και για φέτος "ο υπ' αριθμόν ένα προορισμός για τους Αυστριακούς, με την Ισπανία να ακολουθεί στη δεύτερη και την Τουρκία στην τρίτη θέση.

Σχέδια για διακοπές: "Τους Αυστριακούς ελκύουν τα ελληνικά νησιά", ήταν ο τίτλος σε σχετικό δημοσίευμα της μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας Kurier, το οποίο αναφερόταν στις δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του μεγαλύτερου αυστριακού ταξιδιωτικού ομίλου Tui-Austria, Λίζα Βέντινγκ, σύμφωνα με την οποία, ο πλέον προσφιλής τουριστικός προορισμός των Αυστριακών είναι η Ελλάδα, για την οποία η ζήτηση είναι φέτος ακόμη μεγαλύτερη από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Στα στοιχεία που είχε παρουσιάσει η γενική διευθύντρια του Tui-Austria αναφερόταν επίσης η εφημερίδα Heute, τονίζοντας πως οι περισσότερες κρατήσεις των Αυστριακών γίνονται φέτος για την Ελλάδα και ακολουθούν εκείνες για Ισπανία, Τουρκία και Αίγυπτο, ενώ σε ανάλογο πνεύμα ήταν οι σχετικές αναφορές στις εφημερίδες der Standard και Kleine Zeitung.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...