Εκκλησία

Οι Έξαρχοι του Φαναρίου στο Κίεβο συναντήθηκαν με τον Ποροσένκο: «Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε με όλους»

Συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Ποροσένκο είχαν οι δύο Έξαρχοι που διόρισε το Φανάρι στο Κίεβο και όπως πρώτο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αποκάλυψε βρίσκονται εδώ κια λίγες μέρες στην ουκρανική προωτεύουσα και...έχουν πιάσει δουλειά!

Ο ένας εξ αυτών μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπου Παμφίλου Δανιήλ,  πως αποστολή τους είναι οι διαβουλεύσεις για το αυτοκέφαλο της ουκρανικής εκκλησίας με όλες τις θρησκευτικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC MP) που ανήκει στο Πατριαρχείο Μόσχας.

«Αυτή τη φορά ήρθαμε με έκτακτη αποστολή, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το θέμα της αυτοκεφαλίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Είμαστε στην ευθεία, που φτάνει μέχρι το τέλος. Φυσικά, έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε κι αυτό είναι απαραίτητο «, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Δανιήλ είπε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας στο Κίεβο, σήμερα Δευτέρα.

Απέρριψε επίσης τις κατηγορίες ότι τέτοιες ενέργειες του κ.Βαρθολομαίου στοχεύουν στον διαχωρισμό της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία.

«Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με μερικά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δεν έχουμε έρθει εδώ για να διαιρέσουμε την ουκρανιήό Ορθοδοξία, αλλά το αντίστροφο - να κάνουμε περαιτέρω βήματα για να φέρουμε όλη την επιθυμητή ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας», είπε ο αρχιεπίσκοπος.

Μίλησε επίσης για την ετοιμότητα τους για διάλογο με εκπροσώπους διαφόρων θρησκευτικών κοινοτήτων και πρόσθεσε ότι έχουν ήδη προγραμματιστεί ορισμένες συναντήσεις.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Κιέβου, και, φυσικά, είμαστε έτοιμοι για διάλογο και συνεργασία με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας που βρίσκεται στους κόλπους της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και την Ουκρανική Αυτοκέφαλη Εκκλησία. Δεν έχουμε καμία επιφύλαξη να συναντηθούμε με τους εκπροσώπους των διαφόρων θρησκευτικών οργανώσεων, να ακούσουμε τις απόψεις τους και εποικοδομητικά να συνεργαστούμε μαζί τους, σε συνδυασμό με τις κυβερνητικές αρχές», - είπε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ