Κόσμος

Ν.Κορέα: Αποκαλυπτήρια για το νέο σύγχρονο υποβρύχιο της - Βίντεο

Η Νότια Κορέα έθεσε σε λειτουργία το πρώτο υποβρύχιο επίθεσης με πυραύλους την Παρασκευή, παρά το πρόσφατο διπλωματικό “πάγωμα” των σχέσεων με την πυρηνικά εξοπλισμένη Βόρεια Κορέα.

Το υποβρύχιο Dosan Ahn Chang-ho αξίας 535 εκατομμυρίων λιρών είναι ικανό να εκτοξεύει τόσο πυραύλους cruise όσο και βαλλιστικούς και είναι το πρώτο από τα τρία πετρελαιοκίνητα υποβρύχια που θα τεθεί σε λειτουργία τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο Πρόεδρος Moon Jae δήλωσε στην τελετή για τα αποκαλυπτήρια, που έλαβε μέρος στο ναυπηγείο Daewoo όπου σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε, πως πρόκειται για ένα άλμα προς τα εμπρός στην αμυντική βιομηχανία της χώρας, ενώ προσέθεσε πως η ειρήνη μέσω της ισχύοςείναι η αδιάκοπη στρατηγική ασφάλειας αυτής της κυβέρνησης, καθώς επίσης ότι έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι προς την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, αλλά η ειρήνη δεν δίνεται δωρεάν.

Ο κ. Moon θα βρεθεί στην Πιονγκγιάνγκ την επόμενη εβδομάδα για μια τρίτη σύνοδο κορυφής με τον αρχηγό της Βόρειας Κορέας, Kim Jong-un, καθώς οι αμερικανικές προσπάθειες να πείσουν την Πιονγιάνγκ να παραιτηθεί από τα πυρηνικά όπλα της έχουν σταματήσει.

Το νέο υποβρύχιο είναι εφοδιασμένο με έξι κάθετους σωλήνες εκτόξευσης και διαθέτει κορεάτικης παραγωγής συστήματα σόναρ και μάχης, ενώ εκτός από τα νέα πλοία, η Νότια Κορέα διαθέτει ένα υπάρχον στόλο 18 μικρότερων υποβρυχίων, όλα κατασκευασμένα σε συνεργασία με τη Γερμανία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας , ο Βορράς έχει 70 παλαιά υποβρύχια, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ανέφερε ότι έχει επίσης αναπτύξει ένα νέο υποβρύχιο 2.500 τόνων εξοπλισμένο με ένα κατακόρυφο σύστημα εκτόξευσης.

Δείτε βίντεο από τα αποκαλυπτήρια του νέου υποβρυχίου της Νότιας Κορέας:

https://www.youtube.com/watch?v=KIHOCsDCTuI

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ