Ελληνοτουρκικά

Ναμί: «Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια στην ΑΟΖ»

Η τουρκική πλευρά δεν πρόκειται να παρακολουθήσει με σταυρωμένα τα χέρια τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε στο Μπαϊράκ, ο «Υπουργός Ενέργειας» και τέως διαπραγματευτής της τουρκικής κοινότητας, Οζντίλ Ναμί.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως η τουρκική πλευρά, θα πραγματοποιήσει τα απαιτούμενα βήματα.

«Δεν θα προβούμε σε προβοκάτσιες. Αλλά, σε περίπτωση που πραγματοποιήσουν προχωρημένα βήματα η τουρκική πλευρά θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και συμφέροντα της. Αν πραγματοποιήσουν γεώτρηση, τότε και εμείς θα πραγματοποιήσουμε. Αν πραγματοποιήσουν σεισμική έρευνα τότε και εμείς θα πραγματοποιήσουμε σεισμική έρευνα. Η τουρκική πλευρά θα πραγματοποιήσει τα απαιτούμενα βήματα. Ελπίζω ότι η ε/κ πλευρά θα επιλέξει την οδό της συνεργασίας και όχι της έντασης», δήλωσε ο κ. Ναμί

Μεταφορά ρεύματος από την Ανατολία

Ο κ. Ναμί ευχήθηκε ότι η ε/κ πλευρά θα συναινέσει για συνεργασία στο φυσικό αέριο και στο ζήτημα της μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος από την Ανατολία.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον στόχο της τ/κ κοινότητας για μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος μέσα από νέες επενδύσεις, και κυρίως στην μεταφορά ρεύματος από την Ανατολία με υποθαλάσσιο καλώδιο, ένα εγχείρημα για το οποίο τ/κ πλευρά και Άγκυρα παρουσιάζουν βούληση. Στην νέα περίοδο αυτό που εκκρεμεί είναι η σύσκεψη των αρμόδιων τεχνικών επιτροπών.

Ο κ. Ναμί κάλεσε επίσης, τις ΗΠΑ, τον ΟΗΕ και την Ε.Ε. να ασκήσουν πίεση στην ε/κ ηγεσία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ